Λεμονάτο γαλακτομπούρεκο από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα
120 λεπτά
Προετ. 20
Μαγείρεμα: 100 Μερίδες: 10ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
- 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 35 γρ. ριζάλευρο
- 210 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 600 γρ. γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
- 4 αβγά
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια σκόνη
- ψιλό ξύσμα από ένα λεμόνι (προσέχουμε να μην πάρουμε το λευκό μέρος γιατί θα πικρίσει η κρέμα)
Για το φύλλο
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλλειμα των φύλλων
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας ή φύλλα Βυρητού
Για το σιρόπι
- 750 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 50 γρ. μέλι
- φλούδα από 1 λεμόνι
- 1 στικ κανέλας
Αναλυτικές οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr