Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Λεμονάτο γαλακτομπούρεκο

Λεμονάτο γαλακτομπούρεκο από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

120 λεπτά
Προετ. 20 | Μαγείρεμα: 100 | Μερίδες: 10

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα

  • 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 35 γρ. ριζάλευρο
  • 210 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 600 γρ. γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
  • 4 αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 βανίλια σκόνη
  • ψιλό ξύσμα από ένα λεμόνι (προσέχουμε να μην πάρουμε το λευκό μέρος γιατί θα πικρίσει η κρέμα)

Για το φύλλο

  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλλειμα των φύλλων
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας ή φύλλα Βυρητού

Για το σιρόπι

  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 50 γρ. μέλι
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 1 στικ κανέλας

Αναλυτικές οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr

 

 

Back to top button