ΚαστοριάΚόσμος

Ο Αντώνης Παπαδαμιανός στα Ηνωμένα Έθνη (φωτογραφίες)


Με ιδιαίτερη χαρά, τιμή και εκτίμηση δέχτηκα προ μηνών την πρόσκληση από τη Γραμματεία των Ηνωμένα Εθνών να συμμετάσχω στις εκδηλώσεις μνήμης, στην Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος οι οποίες τελέστηκαν χτες 27 Ιανουαρίου, στο κτήριο των Ηνωμένα Εθνών και συγκεκριμένα στην αίθουσα των Γενικών Συνελεύσεων.
Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις των Ηνωμένων Εθνών καθιερώθηκαν το 2015 μετά από ομόφωνη συμφωνία των μελών κρατών όπου σύμφωνα με το διάταγμα 60/7. Το διάταγμα αυτό έχει έναν απλό και μοναδικό σκοπό: να κοινοποίηση τις κοινωνίες στην μνήμη του Ολοκαυτώματος με στόχο όπως δια μέσω της μόρφωσης να αποφευχθούν παρόμοιες πράξεις γενοκτονίας.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια το Πρόγραμμα αυτό των Ηνωμένων Εθνών έχει καθιερώσει μία παγκόσμια συμμετοχή και δημιούργησε επιστημονικές ημερίδες, επαγγελματικά αναπτυξιακά προγράμματα, δημόσιες συζητήσεις, εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες.
Ευχαριστώ πολύ την Γενική Γραμματεία που με προσκάλεσε για μία ακόμη φορά να συμμετέχω στις εκδηλώσεις Μνήμης.
Αντώνης Παπαδαμιανός
Φωτογραφίες: Με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντονιο Γκουτερες, τον μόνιμο εκπρόσωπο του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη κ. Γκιλαντ Ερνταν και έναν παλαιό φίλο που πολέμησε και παρασημοφορήθηκε για τους αγώνες του ενάντια στον Ναζισμό. 

 

 

 

Back to top button