Καστοριά

Η Κατερίνα Σπύρου για το τουριστικό λογότυπο του Δήμου Καστοριάς

Κυρίες και κύριοι, έπειτα από την ανάδειξη του BrandName της Καστοριάς από την Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα από την Αντιδημαρχία Τουρισμού, της οποίας αρμόδιος Αντιδήμαρχος είναι ο κ. Ρήμος Αθανάσιος, θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά απογοήτευση μας για άλλη μία φορά.
Δυστυχώς, το λογότυπο αυτό δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει μία πόλη της οποίας η ιστορία είναι ανεκτίμητη και έχει την σφραγίδα του Βυζαντίου αποτυπωμένη κατέχοντας μία τεράστια κληρονομιά της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου με αναρίθμητα κειμήλια και κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σημασίας. Άλλωστε όποιος παρακολούθησε το υψηλού επιπέδου τριήμερο Βυζαντινό Συνέδριο που διοργάνωσε η Περιφέρεια στην πόλη μας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια, την Ιερά Μητρόπολη, την εφορεία αρχαιοτήτων και άλλων φορέων την προηγούμενη εβδομάδα, θα καταλάβαινε πολύ καλά την ιστορική της σημασία, αφού βαρυσήμαντοι ομιλητές όπως η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων κα Φλώρα Καραγιάννη την παρομοίασε ως «την Ρώμη του Βυζαντίου», σχολιάζοντας πώς ότι είναι η Ρώμη για την Ρωμαϊκή εποχή, είναι η πόλη μας για την εποχή του Βυζαντίου. Τέλος πρότεινε να συμπεριληφθεί ως προστατευόμενη περιοχή της UNESCO.
Δυστυχώς στο συνέδριο η απουσία της Δημοτικής αρχής ήταν αισθητή και ιδιαίτερα του κ. Ρήμου, αφού εμφανίστηκαν μόνο την πρώτη μέρα για την φωτογράφηση. Το συνέδριο ήταν πολύ ενδιαφέρον και οι ομιλητές δώσανε το στίγμα τους για το πώς πρέπει να οργανώσουμε το Τουριστικό Μάρκετινγκ του τόπου. Η παράταξη μας επίσης, τοποθετήθηκε τόσο σε προηγούμενη διαβούλευση για το λογότυπο όσο και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να μην υιοθετήσει το συγκεκριμένο λογότυπο το οποίο είναι ακατάλληλο και δεν προσδίδει τίποτα από το Βυζάντιο, την παράδοση και το φυσικό κάλλος του τόπου μας. Ζητούμε εκ νέου από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να συζητηθεί το θέμα εκτενώς και να προτείνουμε από κοινού όλες οι παρατάξεις ποια μορφή θα πρέπει να έχει και αφού καταλήξουμε σε τουλάχιστον δύο, να ζητήσουμε και την γνώμη των συνδημοτών μας για να επικρατήσει το καταλληλότερο δια της Δημοκρατική οδού.
Η ανάδειξη του τόπου μας είναι ευθύνη όλων μας !
Με τιμή
η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Σπύρου Αικατερίνη

Back to top button