Ελλάδα

Ζεστή σοκολάτα με κανέλα και καφέ

Υλικά συνταγής

  • 3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 350 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 2 κοτυαλάκια στιγμιαίο καφέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή όση επιθυμείτε)
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  2. Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταίνεται μαζί με την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, τον καφέ και τη ζάχαρη. Πριν κοχλάσει αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε στο μείγμα του γάλακτος τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα για λίγα λεπτά στην άκρη (5′-10′) να τραβήξει το άρωμα.
  3. Αφαιρείτε τα ξυλάκια της κανέλας, ξαναζεσταίνετε ελαφρά τη σοκολάτα και σερβίρετε. Αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένη κουβερτούρα.
Συμβουλή

Μπορείτε αντίστοιχα να αρωματίσετε τη σοκολάτα με βανίλια ή να κάνετε μείξη αρωμάτων. Αν σας αρέσουν τα πιο γλυκά ροφήματα, αυξήστε την ποσότητα του μελιού κατά μία κουταλιά.

icookgreek.com

Back to top button