Ελλάδα

Grammy 2023: Ο λαουτίστας από τα Γιάννενα που είναι υποψήφιος για βραβείο!

Ο Βασίλης Κώστας, ο Έλληνας μουσικός, ο οποίος κατέκτησε την Αμερική με το λαούτο του, παντρεύει την τζαζ με την παραδοσιακή μουσική και είναι υποψήφιος για ένα Grammy.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος τον αναζήτησε στον τόπο καταγωγής του, στα Ιωάννινα.

Όπως δηλώνει ο Βασίλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα, σε μια οικογένεια μουσικών και από μικρό τον είχε κερδίσει ο κόσμος της μουσικής. Σύντομα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης.  «Ήμουν τυχερός γιατί οι καθηγητές μου ενθάρρυναν τις επιλογές μου, τους πειραματισμούς με το λαούτο, την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Άρχισα να εξερευνώ τις μουσικές γέφυρες με την τζαζ και άνοιξα τους ορίζοντες μου», σημειώνει.

Είναι βέβαιο ότι όταν το ταλέντο συνδυάζεται με σπουδές το αποτέλεσμα δικαιώνει. Έτσι, ο Βασίλης κέρδισε το βραβείο «κάτω των 40» από το Greek America Foundation στη Νέα Υόρκη, ενώ παρά το νεαρό της ηλικίας του διδάσκει μουσική στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα.

Έχει κερδίσει τίτλους και έχει σημειώσει επιτυχίες με τον πιανίστα της Jazz, Danilo Perez, ενώ βραβεύτηκε για τον δίσκο “Χρυσαλίδα”, που κυκλοφόρησε το 2022.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο Βασίλης Κώστας θα είναι στο Λος Άντζελες για να διεκδικήσει μια διάκριση στα βραβεία Grammy. «Είμαστε προτεινόμενοι για το καλύτερο λάτιν, αλλά περιλαμβάνει στοιχεία από πολλά είδη μουσικής», σημειώνει για την νέα του επιτυχία, που προκάλεσε διεθνή αναγνώριση.

ertnews.gr

Back to top button