ΑθλητικάΚαστοριά

Ο Χρυσόστομος Καραμανίδης για τη 12μηνη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου

Η άποψη του Καστοριανού πρωταθλητή σκι και προπονητή χιονοδρομίας Χρυσόστομου Καραμανίδη για την προοπτική για  12μηνη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου 

 Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου έχει την προοπτική να γίνει το καλύτερο προπονητήριο αγωνιστικών ομάδων σκι και snowboard .
Με γνώμονα την πολύ μικρή απόσταση από την πόλη που μπορεί να παρέχει διαμονή στους αθλητές, συν την ταχύτητα του συρόμενου λιφτ που εξασφαλίζει την γρήγορη και σίγουρη προπόνηση τους ανεξαρτήτως καιρού, συν το φάρδος της πίστας που μπορεί να εξυπηρετήσει πολλές διαδρομές ταυτόχρονα, και την διαχείριση του χιονοδρομικού από τον σύλλογο που γνωρίζει από αγωνιστική χιονοδρομία και όχι από δήμους, περιφέρειες και λοιπές δημόσιες και περιφερειακές εταιρίες, μπορεί να δημιουργηθεί ένα εθνικό προπονητήριο.
Ο μόνος περιοριστικός παράγοντας είναι η τεχνητή χιόνωση
Ο μόνος λόγος που όλα τα χιονοδρομικά “πονάνε” δηλαδή είναι όταν δεν έχουν χιόνι .
Εάν λοιπόν ένα χιονοδρομικό με αυτές τις προδιαγραφές εγκαταστήσει τεχνητή χιόνωση και έχει σίγουρο χιόνι από αρχές Δεκεμβρίου μέχρι 15 Μαΐου θα έχει πλήρη επισκεψιμότητα από αθλητές συν οποίους τουρίστες – λάτρεις το σκι.
Αυτό σημαίνει ανάπτυξη του αθλητισμού και του τουρισμού της πόλης μας για 5 μήνες με χιονοδρομική λειτουργία σίγουρα.
Τους υπόλοιπους 7 μήνες οι δυνατότητες που μπορούμε γίνουν εκεί είναι παρά πολλές όπως επίσης πάρα πολλοί είναι και οι ανάλογοι άνθρωποι που ασχολούνται με αθλητισμό, τον αθλητισμό αναψυχής, και τον τουριστικό αθλητισμό στην πόλη μας.
Χρειάζεται απλώς πληροφόρηση προς τους ενδιαφερόμενους για το τι μπορούν να κάνουν στο χκ Βιτσίου, χρειάζεται επενδυτές και ανθρώπους με όραμα.
Και όσων αφορά το τι δραστηριότητες μπορούν να κάνουν είναι άπειρες. αναφέρω ενδεικτικά μερικές: ποδήλατο , πεζοπορία, ορεινό τρεξιμο κυνήγι, προετοιμασία αθλητικών ομάδων, κατασκήνωση κλπ.
Ας ξεκινήσει λοιπόν η ανάπτυξη του χιονοδρομικού με χιονοδρομική λειτουργία και έτσι θα συμπαρασύρει και την ανάπτυξη των υπολοίπων δραστηριοτήτων τους υπόλοιπους μήνες

 

 

Back to top button