Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Πισία γεμιστά

Πισία γεμιστά σε παραλλαγές και νηστίσιμα από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ:
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 μισό ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
μια πρέζα αλάτι
λίγο ξύδι
αλεύρι όσο πάρει

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΓΕΜΙΣΗΣ:
-Λουκανικάκια βρασμένα
-Τυρί
-Πατάτες βρασμένες αφού τσιγαριστούν με κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ διαλύω την μαγιά σε χλιαρό νερό(προσοχή να μην είναι καυτό γιατί θα ψήσε τη μαγιά. Μόλις η μαγιά λιώσει,προσθέτω το αλάτι,το ξύδι και το ελαιόλαδο. Κατόπιν προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι ώστε να φτιάξω μια ζύμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια.Αφήνω το ζυμάρι μου να ξεκουραστεί σε ζεστό περιβάλλον και να διπλασιάσει τον όγκο του. Σε βαθύ τηγάνι βάζω αρκετό σπορέλαιο να κάψει. Παίρνω μπαλάκια από την ζύμη μου,την ανοίγω είτε με τα χέρια είτε με μικρό πλάστη,βάζω γέμιση στο κέντρο και κλείνω πιέζοντας καλά τις γωνίες για να μη μου βγει η γέμιση. Τηγανίζω έως να πάρουν χρυσαφί χρώμα…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΕΛΕΑΝΝΑ

erasitexnies.blogspot.com

 

Back to top button