Καστοριά

Ο Νίκος Σιώκης για το βιβλίο της Βιβής Φαρσαλιώτου-Ιατρού

Χρόνια τώρα με τιμά με την φιλία της η συμπατριώτισσά μου Βιβή, από την οποία περίμενα με αδημονία ένα δείγμα της γραφίδας της, που διακρίνεται για το ηθικά ευγενές κίνητρο της αγάπης και της φιλότητας προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Κι αυτό κατέστη δυνατό με το πρωτόλειο συγγραφικό της εγχείρημα, ένα βιβλίο διάστικτο από την ευαισθησία και τις λογοτεχνικές αρετές της. Πρόκειται για ένα βιβλίο που κινείται μεταξύ ιστορίας και λογοτεχνίας, μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας… Μία επικαιροποιημένη προσέγγιση ζητημάτων που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες και σταδιακά παύουν να αντιμετωπίζονται ως ταμπού.
Ένα βιβλίο που ισορροπεί μεταξύ απαισιοδοξίας και αισιοδοξίας…
Ένα βιβλίο στα όρια της απελπισίας και της ελπίδας…
Ένα βιβλίο που σε οδηγεί από την απογοήτευση στην προσδοκία…
Ένα βιβλίο χωρίς το συνηθισμένο αίσιο τέλος αλλά μεστό σπουδαίων νοημάτων και μηνυμάτων…
Ένα βιβλίο που αποσκοπεί και σίγουρα επιτυγχάνει την κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα αποδοχής της αναπηρίας και της διαφορετικότητας…
Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί και αναμφίβολα θα αλλάξει τις προϋπάρχουσες στάσεις και τις στερεοτυπικές αντιλήψεις του περίγυρού μας για τον κοινωνικό περιορισμό, την απομόνωση και τον στιγματισμό…
Και χθες βράδυ όλοι όσοι σε θαυμάζουμε ήμασταν εκεί, στην παρουσίασή του σε μια αίθουσα κατάμεστη από συγγενείς, φίλους, συμπατριώτες, συνοδοιπόρους και συναγωνιστές στον καλό και δίκαιο αγώνα σου.
Καλοτάξιδο, Βιβή μου!!! Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα μας εκπλήξεις με κάτι νέο κι ακόμη πιο δυνατό, καρπό πάντα της ατέρμονης αγάπης σου για τον κόσμο που σε περιβάλλει.

Back to top button