Ελλάδα

Άδωνις Γεωργιάδης: Συγκυβέρνηση μόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλιώς τρίτες κάλπες

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Στούντιο με θέα”, το πρωί του Σαββάτου 4/2/23.

«Έχουμε εξηγήσει από την αρχή με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό ότι δεν μπαίνουμε σε συζητήσεις με κανέναν την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Γιατί οι εκλογές της πρώτης Κυριακής γίνονται για να σταματήσουμε την απλή αναλογική, την οποία θεωρούμε απαράδεκτη. Εάν κάναμε συγκυβέρνηση με τον οποιονδήποτε την πρώτη Κυριακή, θα ήταν μια αδύναμη κυβέρνηση και στην πρώτη κρίση θα έπεφτε», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λέγοντας πως εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάρει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης θα την επιστρέψει.

«Στην δεύτερη Κυριακή, εάν ο λαός μας δώσει αυτοδυναμία, θα είναι επιλογή του ελληνικού λαού, που παραμένει το μεγάλο αφεντικό. Αν δεν μας δώσει αυτοδυναμία, θα πρέπει να υπάρξει συγκυβέρνηση. Αν αυτό πει ο λαός με την ψήφο του, τι θα πει ο Μητσοτάκης, ότι δεν κάνει συγκυβέρνηση; Την δεύτερη Κυριακή θα πάμε στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί λέω ΠΑΣΟΚ; Υπάρχει άλλο κόμμα με το οποίο δυνητικά θα μπορούσαμε να κάνουμε συγκυβέρνηση; Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει άλλο. Αν ο κ. Ανδρουλάκης πει ότι δεν δέχομαι τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό, εκεί δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, θα πάμε σε τρίτες εκλογές» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για την διάταξη που μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης είπε «γι’ αυτό που θέλει η Δημοκρατία να εκπέμψει, η διάταξη είναι κάτι το οποίο μπορεί να τύχει της ευρύτερης αποδοχής και συναίνεσης. Η διάταξη δεν έχει κανένα συνταγματικό πρόβλημα, θα περάσει από τον Άρειο Πάγο. Είναι γραμμένη «στον πόντο» και απαγορεύει στον Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές. Είναι ντροπή για την Ελλάδα να έχει στο Κοινοβούλιο τέτοιο κόμμα. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε στο εξωτερικό και να λέμε ότι έχουμε τέτοιο κόμμα».

enikos.gr

Back to top button