Ελλάδα

Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στην Αττική – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων, μετά από αποφάσεις Δήμων ή Πειριφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Εχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα” αναφέρει η ανακοίνωση.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου , «εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας Barbara, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 06.02.2023, με απόφαση Δημάρχου».

Με απόφαση του δημάρχου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστές και οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο Οροπεδίου, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

ertnews.gr

Back to top button