ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στην εκδήλωση για τη βία και την αυτοάμυνα των γυναικών στο Μπαϊρακτάρειο (φωτογραφίες – βίντεο)

Με παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε η εκδήλωση στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο για τη βίας που ασκείται κυρίως στις γυναίκες και την αυτοάμυνα.
Την διοργάνωση πραγματοποίησαν το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς και το Krav Maga Protection International KMP με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Ζήση Τζηκαλάγια.
Οι επιστήμονες του Κέντρου κ. Μαρία Παπαλαμπροπούλου κοινωνική λειτουργός και κ. Κατερίνα Τσιόλα ψυχολόγος με ουσιαστικές εισηγήσεις ανέλυσαν τις μορφές, τα αίτια, και το κοινωνικό υπόβαθρο της βίας που ασκείται κυρίως στις γυναίκες.
Ο όμιλος των εκπαιδευτών Krav Maga με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Οικονόμου δίδαξε μεθόδους και τακτικές αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας ειδικά σχεδιασμένες για γυναίκες.
Ο κ. Τζηκαλάγιας μετά την εκδήλωση δήλωσε: “Δικαίωση της πρωτοβουλίας μου. Η ανταπόκριση με συμμετοχή από το κοινό κοριτσιών και γυναικών άφησε θετικές εντυπώσεις, γεγονός που μας οδηγεί στη σκέψη να οργανώσουμε μεγάλη ανοικτή εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο. Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για την παρουσία και ονομαστικά τον π.Ελευθέριο εκπρόσωπο του Μητροπολίτη,την κ.Χαρούλα Κουράκλη Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Καστοριάς- Εκπρόσωπο του Δήμου Καστοριάς, την κ.Κατερίνα Σπύρου Επικεφαλής Μειοψηφίας Δήμου Καστοριάς, τον κ. Γρηγόρη Χάτσιο Διοικητή του Νοσοκομείου την κ.Χριστίνα Ευαγγέλου Γραμματέα και εκπρόσωπο Δ.Ε.Ε.Π Ν.Δ Καστοριάς και τον Δήμο Καστοριάς για την παραχώρηση της αίθουσας.


 

Back to top button