ΑγροτικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Kastor Farm: Σχέδια για νέα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Επένδυση μισού εκ. ευρώ για κατασκευή τυποποιητηρίου (ρεπορτάζ)

Η Kastor Farm δρομολογεί τη μετατροπή του συνόλου των εκτάσεων που καλλιεργεί σε βιολογικές

Επένδυση άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ για τη δημιουργία ιδιόκτητου τυποποιητηρίου οσπρίων στην Καστοριά δρομολογεί για φέτος η εταιρεία παραγωγής οσπρίων Kastor Farm, ενώ βάζει πλώρη – όπως τονίζει ο ένας εκ των δυο συνεταίρων της εταιρείας, Ιορδάνης Μιχαηλίδης – για να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία βιολογικών οσπρίων στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Για την εν λόγω επένδυση για τη δημιουργία ιδιόκτητου τυποποιητηρίου η Kastor Farm θα καταθέσει προσεχώς φάκελο για υπαγωγή της στον αναπτυξιακό νόμο. Παράλληλα δρομολογεί τη μετατροπή του συνόλου των εκτάσεων που καλλιεργεί (350 στρέμματα) σε βιολογικές.

Η Kastor Farm αποτελεί κοινό εγχείρημα του Ιορδάνη Μιχαηλίδη (σ.σ. ο οποίος είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας),  με τον Χρήστο Μαυρίδη, έναν εκ των μεγαλύτερων καλλιεργητών σιτηρών στη Δυτική Μακεδονία. Στόχος  και στόχος της εταιρείας είναι να πολεμήσει τις ελληνοποιήσεις οσπρίων από χώρες που δεν παράγουν βιολογικά όσπρια με την παραγωγή ποιοτικών βιολογικών ελληνικών οσπρίων, δεδομένης της αύξησης της ζήτησης που υπάρχει τα τελευταία χρόνια.

Νέα καταστήματα

Στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα αλλά και πρόσθετων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, σε συνέχεια του καταστήματος που άνοιξε στην ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο και έκανε γνωστή την εταιρεία στο ευρύ κοινό της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα δικά της προϊόντα η Kastor Farm διαθέτει και προϊόντα άλλων παραγωγών αποκλειστικά από τη Δυτική Μακεδονία, όπως οι πιπεριές Ναουμίδη, το ελαιόλαδο του Συνεταιρισμού Ιμέρων, Κρόκος Κοζάνης, τα γλυκά της οικογένειας Μούσιου από το Άργος Ορεστικό, βιολογικό τσάι Γράμμου, αιθέρια έλαια κ.α.

grtimes.gr

Back to top button