ΓούναΚόσμος

Ο Πούτιν μοιράζει γούνες στις Ρωσίδες που έχασαν συζύγους και γιους στην Ουκρανία (βίντεο)

Δέκα κιλά πατάτες και καρότα στις οικογένειες των στρατιωτών σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ

Στιγμιότυπο σε κανάλι στο Telegram, που δείχνει Ρωσίδες να λαμβάνουν γούνες από το Κρεμλίνο, θεωρήθηκε στημένο από τα δυτικά ΜΜΕ και τους ανταγωνιστές του Βλαντίμιρ Πούτιν

. Ο «τσάρος» είναι σε δυσχερή θέση, καθώς η Ρωσία ήταν εκείνη που εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από 350 μέρες, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, και φυσικά ανησυχεί για το μέλλον του στον προεδρικό θώκο της χώρας.

Οι γυναίκες, χήρες και μανάδες στρατιωτών που έχασαν τις ζωές στους στον πόλεμο, είναι Ρωσίδες που κατοικούν στις περιοχές των Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, οι οποίες έχουν προσαρτηθεί στη Μόσχα.

«Σήμερα λάβαμε απροσδόκητα μία τέτοια υποστήριξη. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στη Μόσχα. Εδώ έχουν συγκεντρωθεί οι οικογένειες των νεκρών στρατιωτών. Σας ευχαριστούμε πολύ. Ίσως δεν πίστευαν όλοι ότι θα είχαν μια τέτοια ευκαιρία», ακούγεται να λένε στο απόσπασμα.
Το βίντεο θεωρήθηκε στημένο, αφού οι χρήστες στο twitter ανέλυσαν και τις γλώσσες σώματος των πληγεισών από τον πόλεμο, αλλά και την έλλειψη οδύνης για τον χαμό αγαπημένων προσώπων.


Μάλιστα, η «Bild» τονίζει ότι η γνώμη για το στημένο βίντεο έρχεται εκ των έσω: «Είναι το μέλος της Δούμα, Σεργκουτσίνα Λαρίσα Μπορισόβνα, που συμμετέχει στο στημένο σκηνικό με τις γυναίκες που θρηνούν».

Η εφημερίδα έχει αναρτήσει στο σχετικό άρθρο της μία φωτογραφία της Μπορισόβνα, που βρίσκεται στο πλευρό του Πούτιν, αυτήν τη φορά ως μέλος του ρωσικού στρατού, στις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Οι ρωσικές Αρχές, επιπλέον, αποφάσισαν να διανείμουν σε κτίρια της Μόσχας δέκα κιλά πατάτες και δέκα κιλά καρότα στις οικογένειες των Ρώσων που ντύθηκαν στο χακί. Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως με αυτές τις κινήσεις ο Πούτιν έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει πρόεδρος.

parapolitika.gr

 

Back to top button