ΑθλητικάΕλλάδα

«Κόκκινοι Διάβολοι» με… ελληνική ψυχή (φωτογραφίες)

Το «Ολντ Τράφορντ» απέχει κάτι περισσότερο από τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα από τον Λευκό Πύργο, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς «Μπέμπηδες» είναι φανατικοί υποστηρικτές της ομάδας τους και πιστοί στο ραντεβού όταν αυτή αγωνίζεται. Ποια ομάδα; Φυσικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία έχει αποκτήσει εδώ και περίπου 17 χρόνια το δικό της στέκι στη Θεσσαλονίκη.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνίζεται  στο «Θέατρο των Ονείρων», αλλά οι  οπαδοί των «Κόκκινων Διαβόλων» στη Θεσσαλονίκη έχουν το δικό τους… θέατρο, το οποίο στεγάζεται επί της Βασιλίσσης Όλγας 129.

Το όνειρο για την δημιουργία της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων της Manchester United ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2005. Ήταν κάτι αναγκαίο, αλλά οι κινήσεις για τη δημιουργία και λειτουργία της Λέσχης έπρεπε να είναι προσεγμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Οι φίλοι της θρυλικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν συναντήσεις με σκοπό την ίδρυση του Hellenic Supporters Club. Μετά από αρκετές συναντήσεις μέσα στο μήνα Μάρτιο, η αρχική ιδέα πήρε σάρκα και οστά την 1η Αυγούστου 2005. Η δραστηριοποίηση όλων των μελών έφερε την άμεση αναγνώριση της Λέσχης από το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά και την επίσημη Manchester United. «Ηταν τέτοια η αγάπη για το σύλλογο που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να είμαστε πανέτοιμοι», θυμάται ο εκ των πρωτεργατών και πρόεδρος της Λέσχης, Γιάννης Καμπούρης.

ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ 

Το Hellenic Supporters Club που βρίσκεται εντός του United Sports Store στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 129 και είναι ανοικτό για όλους τους φίλους της θρυλικής ομάδας καθημερινά. Φυσικά, κάθε φορά που αγωνίζονται οι «μπέμπηδες» όλα τα μέλη μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό τους ενώ συχνές είναι και οι συγκεντρώσεις σε μέρες εκτός αγώνων με σκοπό την ανάπτυξη σκέψεων γύρω από τη Manchester United.
Φυσικά, όσοι επιθυμούν, όντας μέλη, μπορούν να ταξιδέψουν και στο «Ολντ Τράφορντ» για να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. «Υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλίσουμε εισιτήρια για όλα τα παιχνίδια. Αρκεί, φυσικά, να έχουμε τη σχετική ενημέρωση από τους ενδιαφερόμενους κάποιες ημέρες πριν τον αγώνα που επιθυμούν να δουν», επισημαίνει ο πρόεδρος της Λέσχης, Γιάννης Καμπούρης.

Επιπλέον, στα μέλη παρέχεται έκπτωση 15% στα επίσημα προϊόντα της ομάδας που πωλούνται στο United Sports Store, καθώς και στα αποκλειστικά προϊόντα του club και σε όλα τα αθλητικά είδη.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ… ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ  

Φανέλες, συλλεκτικά αντικείμενα, match program, ρέπλικες τροπαίων, yearbooks, ποδοσφαιρική παπούτσια, πανό, αυτόγραφα… Ό,τι μπορεί να φανταστεί το ποδοσφαιρικό μυαλό, μπορεί να το βρει στο Red Café. Βέβαια, τα πράγματα δεν κυλάνε πάντα ρόδινα, ούτε για την ομάδα ούτε για τους ανθρώπους της Λέσχης.

«Την προηγούμενη διετία, λόγω του κορονοϊού, ήταν πιο ζόρικα τα πράγματα. Ο κόσμος ήταν φοβισμένος, όπως και σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, ωστόσο διατήρησε την επαφή με τη Λέσχη», επισημαίνει ο Γιάννης Καμπούρης.

Το Manchester United Hellenic Supporters Club έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς σπουδαίες προσωπικότητες των «μπέμπηδων», αλλά και του αγγλικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Από τον Τζέσε Λίνγκαρντ, τον Εντουιν φαν ντερ Σααρ και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ως τον Φεντερίκο Μακέντα, τον Σίνζι Καγκάβα, τον Αντνάν Γιανουζάι και τον Ρόι Κάρολ, αλλά και τον Άλαν Πάρντιου και τον Ντάνι Μπλιντ. Τέλος, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών στο Μάντσεστερ, έχουν αποδοθεί τιμητικές πλακέτες από τη Λέσχη στον σερ Αλεξ Φέργκιουσον, τον Ρίο Φέρντιναντ, τον Ράιαν Γκιγκς και αρκετούς ακόμη πρώην και νυν αστέρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες μπορεί να κανείς να επισκεφτεί και την ιστοσελίδα https://manutdhellas.gr/

AΠΕ

Back to top button