Ελλάδα

Ηράκλειο: «Βροχή» πυροβολισμών στον κεντρικό δρόμο του Γαζίου – Τρεις τραυματίες ο ένας αστυνομικός

Τρεις τραυματίες, αναμεσά τους ένας αστυνομικός, είναι ο απολογισμός ανταλλαγής πυροβολισμών που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία του Γαζίου στο Ηράκλειο.

Και οι τρεις είναι ελαφρά τραυματισμένοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ωστόσο όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, αυτό οφείλεται σε καθαρή τύχη, καθώς η ανταλλαγή των πυροβολισμών υπήρξε σύντομη αλλά καταιγιστική.

Όλα ξεκίνησαν όταν αυτοκίνητο με ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ξεκίνησε να παρακολουθεί τζιπ του οποίου ο οδηγός ήταν ύποπτος για παραβατική συμπεριφορά. Λίγο πριν την κεντρική πλατεία της πόλης και ενώ τα δύο αυτοκίνητα είχαν σταματήσει στο ερυθρό σηματοδότη, ο οδηγός του τζιπ αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς και χωρίς να ανταλλάξει κουβέντα μαζί τους, τράβηξε πιστόλι και άρχισε να τους πυροβολεί.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με πυκνά πυρά τραυματίζοντας τον δράστη ο οποίος συνελήφθη, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός αλλά και ένας πολίτης που βρισκόταν σε γειτονική καφετέρια από “αδέσποτη” σφαίρα.

Στο σημείο έφτασαν μετά το περιστατικό ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο, όπου ο οδηγός του τζιπ νοσηλεύεται κρατούμενος.

ertnews.gr

Back to top button