Κόσμος

Οκτάμετροι πύργοι 1,3 τονων με vintage ρούχα στο show AW23 της Marine Serre

Το γαλλικό στούντιο Matière Noire χρησιμοποίησε 1,3 τόνους vintage ρούχα, συμπιεσμένα σε τρεις πύργους για την πασαρέλα στο show AW23 της σχεδιάστριας μόδας Marine Serre· vintage και απούλητα ενδύματα – T-shirt, ντένιμ και ρετάλια – τοποθετήθηκαν σε τρία μεταλλικά κλουβιά, ύψους οκτώ μέτρων το καθένα, μέσα στην Grande Halle de la Villette, πρώην σφαγείο στο Παρίσι που έχει μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARINE SERRE (@marineserre_official)

Η φίρμα κατασκευάζει το περίπου 50% των κολεξιόν της από επαναχρησιμοποιημένα προϊόντα και υλικά, ενώ για το υπόλοιπο χρησιμοποιεί βιοδιασπώμενες και ανακυκλωμένες ίνες. Οι αρχές αυτού του κυκλικού ντιζάιν αποτυπώθηκαν στο σκηνικό για το show, το οποίο άκουγε στο όνομα «Το Ανερχόμενο Καταφύγιο». Για την εγκατάσταση, το Matière Noire και ο Γάλλος ντιζάινερ σκηνικών Rémy Briere χρησιμοποίησαν ενδύματα που θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές κολεξιόν της Marine Serre.

«Σήμερα, υπάρχει μια τεράστια ποσότητα ρούχων σε όλον τον κόσμο που δεν χρησιμοποιείται αλλά η οποία μπορεί να μετατραπεί σε νέες κρεασιόν. Στο show “Το Ανερχόμενο Καταφύγιο” υπήρχε ένα πλήρως κυκλικό ντιζάιν σκηνικού από το Matière Noire. Τα ρούχα αντλήθηκαν από το στούντιο της Marine Serre και θα επιστρέψουν στο στούντιο για να επαναχρησιμοποιηθούν στην κολεξιόν» είπε, μιλώντας στο Dezeen, o Felix Ward, συνιδρυτής του Matière Noire.

AΠΕ

Back to top button