Ελλάδα

Δίκη Άλκη: «Ακούσαμε φωνές, βρισιές και βογγητά – Είδαμε το αυτοκίνητό μας στο ίντερνετ»

Με την κατάθεση του συνοδηγού του λευκού αυτοκινήτου, μάρκας BMW, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σημείο της άγριας επίθεσης που δέχθηκαν ο Άλκης και η παρέα του, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, διερχόταν από το σημείο της επίθεσης, και το όχημά του βρέθηκε πίσω από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα των 12 κατηγορουμένων. Ο ίδιος, τόνισε πως βρέθηκε τυχαία με τον φίλο του (σ.σ. τον οδηγό), στην περιοχή της Τούμπας, γιατί πεινούσαν και στη συνέχεια θα πήγαιναν προς τα σπίτια τους στην Καλαμαριά.

«Έτυχε να βρεθούμε μπροστά στην συμπλοκή. Είδαμε τρία αμάξια, δύο σταματημένα αυτοκίνητα (σ.σ. Citroen και Renault) και ένα ακόμη το οποίο ακολούθησε την στροφή (σ.σ. το Polo, προς την οδό Γαζή). Σταματήσαμε και εμείς για κάποια δευτερόλεπτα, και ξαφνικά είδαμε να βγαίνουν άτομα από τα δύο αυτοκίνητα και να τρέχουν προς το σημείο» κατέθεσε. Παράλληλα επισήμανε πως συνολικά από τα δύο αυτοκίνητα, θεωρεί πως βγήκαν περίπου 10 άτομα. «Οι περισσότεροι ήταν σαν να φοράνε κουκούλες και 2-3 νομίζω δεν φορούσαν. Δεν είδα καθαρά τα πρόσωπά τους, δεν μπορώ να περιγράψω κανέναν».

«Έβριζαν ο ένας τον άλλον για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ»

Στη συνέχεια ο μάρτυρας, ανέφερε πως από το άσπρο όχημα, άνοιξαν το πορτμπαγκάζ κάποια άτομα και βγάλανε διάφορα αντικείμενα. «Κάποιο σίδερο ή ξύλο, κάτι μακρύ», ενώ σημείωσε πως ένα άτομο παρέμεινε ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα, και ήταν το μοναδικό που μπορούσε να δει.

«Άκουσα φωνές και βογγητά, σοκαρίστηκα, τους είδα να τρέχουν προς τα εκεί (σ.σ. στο σημείο δολοφονίας). Ακούγαμε βρισιές τύπου “γα@@ τον Άρη σας, θα σας γαμ@@”. Βρίζανε ο ένας τον άλλον, για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Οτιδήποτε έγινε, έγινε γρήγορα. Προσπαθούσα να καταλάβω τι γίνεται, αλλά δεν κατάφερα να δω, δεν είχαμε καθόλου εικόνα προς το σημείο, τους είδαμε μόνο να τρέχουν προς τα εκεί και επέστρεψαν. Το άσπρο έφυγε ευθεία, και τους βγήκαν και οπαδοί του Άρη, πέταξαν και μια καρέκλα πάνω στο αυτοκίνητο».

«Φοβηθήκαμε, για αυτό φύγαμε»

Ακολούθως, ο μάρτυρας μπήκε προς τον μονόδρομο και έφυγε με κατεύθυνση προς την περιοχή της Καλαμαριάς, λέγοντας πως «θεωρήσαμε πως θα πάρει και εμάς η μπάλα και θα μας σπάσουν το αυτοκίνητο. Φοβηθήκαμε και σοκαριστήκαμε, για αυτό φύγαμε.

Την επόμενη μέρα μάθαμε τι έγινε και ότι σκοτώθηκε το παιδί. Είδαμε το αυτοκίνητό μας στο ίντερνετ και για αυτό πήγαμε να καταθέσουμε μόνοι μας στο τμήμα της Χαριλάου» κατέληξε.

Στις συνεχόμενες ερωτήσεις της εισαγγελέως, για τον αριθμό των ατόμων, την απόσταση από το σημείο της δολοφονίας αλλά και τα αντικείμενα που κρατούσαν οι δράστες, ο μάρτυρας απαντούσε «αυτά είναι όσα θυμάμαι». Η κα Eισαγγελέας, τόνισε πως στην κατάθεσή του στην αστυνομία είχε αναφέρει πως οι δράστες παίρνουν διάφορα αντικείμενα από το πορτμπαγκάζ του μαύρου οχήματος, κι όχι του άσπρου, όπως κατέθεσε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

Κατά την διάρκεια της εξέτασής του στη συνέχεια, ο ίδιος επεσήμανε πως εν τέλει δεν είναι σίγουρος ποιο όχημα ήταν.

Η δίκη συνεχίζεται.

thesstoday.gr

Back to top button