Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Ο Άγης Τζηκαλάγιας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Καστοριά και την Δ. Μακεδονία ,θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις και διαπιστώσεις.
Στην ζωή πιστεύω πως μας ορίζει το ποιοι είμαστε οι πράξεις μας και κυρίως το αποτύπωμα που αφήνουμε προέρχεται μέσα από αυτές και όχι τους ‘τίτλους’ ή τις ‘ιδιότητες’.
Η παρουσία του Πρωθυπουργού στην Καστοριά , μου ανακάλεσε στην μνήμη το 2015-16 , κάπου στην ηλικία των 24 ετών, τότε που είχα την τιμή να εκπροσωπώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον νομό Καστοριάς , όντας ο υπεύθυνος του για τις εσωκομματικές εκλογές των δύο γύρων που διεξήχθησαν και την ανάδειξη του σε πρόεδρο της Ν.Δ.
Πέρασαν 7 και πλέον χρόνια από τότε.
Σήμερα λοιπόν , μπορώ να πω μετά βεβαιότητας και αυτοπεποίθηση, πως μας έχει δικαιώσει και με το παραπάνω.
Τόσο ως Πρόεδρος της Ν.Δ. , που σε τρία μόλις χρόνια οδήγησε την παράταξη σε ξεκάθαρη νίκη το 2019, όσο όμως κυρίως ως ΠΘ από εκεί και έπειτα.
Έχει καταφέρει αυτά τα χρόνια , να εκσυγχρονίσει σε μεγάλο βαθμό το κράτος και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις που παρουσιάζονται(κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός ικανού ηγέτη).
Επιπλέον ,εμπιστεύεται τους νέους ανθρώπους σε καίρια πόστα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιλογή του Παύλου Μαρινάκη στη θέση του Γραμματέα της Ν.Δ. , κάτι που δίνει δύναμη σε όσους νέους ασχολούνται με τα κοινά να συνεχίσουν. Και αυτό γιατί όχι απλά ακούγονται ή εκφράζονται στην κεντρική πολιτική αλλά γιατί πλέον διαμορφώνουν οι ίδιοι τις πολιτικές για το μέλλον τους.
Είναι επίσης πασιφανές ,πως ο ΠΘ έχει αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό , όντας ένας σοβαρός και αξιόπιστος συνομιλητής και μάλιστα πολλές φορές η Ελλάδα πλέον ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ με προτάσεις που υιοθετεί η Ε.Ε.
Με λίγα λόγια ο σημερινός ΠΘ έχει αυτό το προφίλ ,του σύγχρονου ευρωπαίου ηγέτη ,που για την Ελλάδα ήταν πολυτέλεια ,αν λάβουμε υπόψιν την προηγούμενη κατάσταση , όπου οι ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ περιττεύουν.
Τέλος αλλά όχι τελευταίο, δεν πρέπει να λησμονούμε την ενίσχυση της Πατρίδας μας στην Άμυνα και Ασφάλεια, σε κρίσιμη περίοδο για τα Εθνικά.
ΤΩΡΑ με αφορμή την επίσκεψη και τις εξελίξεις που έφερε για την ΚΑΣΤΟΡΙΑ, προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο ΠΘ είχε πλήρη εικόνα για τα θέματα του Νομού , κάτι που φρόντισε να κάνει σωστά όλα αυτά τα χρόνια ο Βουλευτής Καστοριάς με την Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας.
Το σημαντικότερο στοιχείο που προκύπτει όμως είναι ότι ο ΠΘ έχει κατανοήσει πλήρως τις ανάγκες της περιοχής και κυρίως έχει ενστερνιστεί το στρατηγικό σχέδιο και όραμα που υπάρχει για την Καστοριά της επόμενης μέρας.
Κάτι που προφανώς με χαροποιεί διπλά για ευνόητους λόγους και με κάνει διπλά υπερήφανο που πίστεψα τότε από την αρχή στην σημασία της επικράτησης του.
Όσον αφορά τα έργα της περιοχής , το μεγάλο έργο που ξεκίνησε της Σήραγγας της Κλεισούρας , πέρα από τα προφανή βραχυπρόθεσμα οφέλη , θα αποτελέσει ίσως και το πιο δυνατό χαρτί στο σχέδιο αναβάθμισης του αεροδρομίου στο Άργος Ορεστικό και δένει αρμονικά με όλο το όραμα για την περιοχή.
Το φράγμα Νεστορίου στο σημείο που είχε φτάσει , θα μπορούσε να δοθεί λύση άμεσα και γρήγορα μόνο από τον ίδιο και σίγουρα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ΠΘ.
Καλό είναι να γνωρίζουν οι πολίτες πως τόσο μεγάλα έργα που αλλάζουν τις ισορροπίες ,ΠΑΝΤΑ κύρια ευθύνη υλοποίησης με πρώτο και τελευταίο λόγο φέρει η Πολιτεία , όπως εκφράζεται από την εκλεγμένη Κυβέρνηση και τον ΠΘ της.
Επειδή όμως είμαστε ακόμη στην μέση ,αν όχι στην αρχή της διαδρομής είναι σημαντικό οι πολίτες που σε λίγο καιρό θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου, να το πράξουν έχοντας γνώση και καθαρή εικόνα , έτσι ώστε να πάρουν πραγματικά την καλύτερη απόφαση για την χώρα.
Είναι σίγουρο ότι η ακρίβεια ταλανίζει την κοινωνία ,μια κοινωνία που δοκιμάστηκε η αντοχή της αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης .
Είναι όμως ανάγκη να μπορέσουμε να δούμε ξεκάθαρα για το αύριο, μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος , εκτιμώντας και αξιολογώντας ορθά την προσπάθεια του παρόντος.

 

Back to top button