Καστοριά

Συλλυπητήρια Ζήση Τζηκαλάγια για τον θάνατο του φίλου του Μωυσή Ελισάφ (φωτο)

Αισθάνομαι θλίψη για την απώλεια του Μωυσή Ελισάφ, ενός αρίστου επιστήμονος, σπουδαίου ανθρώπου, με σημαντική κοινωνική προσφορά και δράση.
Τον Μωυσή τον γνωρίζω περισσότερα από σαράντα χρόνια, όταν φοιτητής της Ιατρικής εγώ στα Γιάννενα, αυτός ήταν ειδικευόμενος της Παθολογίας στην κλινική του Καθηγητή Μουτσόπουλου.
Σοβαρός, προσηνής, μελετηρός. Με την αφοσίωσή του στην ιατρική επιστήμη ανήλθε γρήγορα στην ακαδημαϊκή ιεραρχία, εκλεγόμενος Καθηγητής της Παθολογίας και διάδοχος του μεγάλου μας δασκάλου.
Με τον Καθηγητή Μωυσή Ελισάφ μας συνέδεε φιλία και αλληλοεκτίμηση (γιαυτό και προέτρεψε το 2021 την Ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου να συνεργασθεί μαζί μου για την έκδοση ψηφίσματος εναντίον αδίκων αντιεβραϊκών αθλιοτήτων κάποιων).
Επισκέφθηκε αρκετές φορές την Καστοριά ως ομιλητής σε ιατρικά συνέδρια. Τελευταία πρόπερσι όταν ως Δήμαρχος Ιωαννιτών παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις στο μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων της Καστοριάς.
Οι Γιαννιώτες ώριμα,αναγνωρίζοντας την αξία του , τον εξέλεξαν Δήμαρχο,τον πρώτο Ελληνοεβραίο της Ελλάδος. Ένα γεγονός που επιβεβαιώνει την αξία της Δημοκρατίας μας και των θεσμών μας που αταλάντευτα έχουμε στεριώσει μετά την μεταπολίτευση.

 

 

 

Back to top button