Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Σφολιατίνια με πραλίνα (φωτογραφίες)

Η Ελεάννα Βλαχοπούλου μας παρουσιάζει μαι γλυκιά συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
4 κουταλιές σούπας πραλίνα φουντουκιού
λίγο γάλα
λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει πολύ καλά.Κατόπιν την ανοίγουμε επάνω στο χαρτί της και με ένα τσέρκι είτε με μαχαίρι την κόβουμε σε κύκλο όσο μεγαλύτερο μπορούμε.Κάνουμε το ίδιο και για τις δυο σφολιάτες.Στην μία την οποία τοποθετούμε επάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μας, αλείφουμε την πραλίνα φουντουκιού αφήνοντας 2 εκ από τις άκρες της σφολιάτας.

Στην συνέχεια καλύπτουμε το φύλλο της σφολιάτας με το άλλο φύλλο και το βάζουμε στο ψυγείο γα 10 λεπτά ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε καλύτερα.

Στο κέντρο του τοποθετούμε ένα φλιτζανάκι και κόβουμε σε λωρίδες με ένα μαχαίρι.

Κάθε λωρίδα την στρίβουμε 3 φορές.

Αλείφουμε την επιφάνεια με γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 7 λεπτά σε αέρα,Έπειτα κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για ακόμη 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του. Τραβάμε τις λωρίδες και απολαμβάνουμε..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Α. Μπαρμπαρίγου

Back to top button