ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

«Μόλις κατάφερνα τον έναν στόχο έβαζα τον επόμενο»: Ευαγγελία Αναστασιάδου, το χρυσό κορίτσι της ελληνικής κωπηλασίας συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino

Το χρυσό κορίτσι της ελληνικής κωπηλασίας μιλάει για την αξία του αγώνα, για τα όνειρά της αλλά και για τις δύσκολες στιγμές της δυναμικής πορείας της

Της Έρης Βαρδάκη

Κυριακή μεσημέρι. Η Ευαγγελία Αναστασιάδου έχει μόλις πριν από μισή ώρα τελειώσει την προπόνησή της κι όμως είναι ακριβής στο ραντεβού μας για τη συνέντευξη και τη φωτογράφισή της στους εμβληματικούς χώρους του Island. Το χρυσό κορίτσι της ελληνικής κωπηλασίας, παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ23 και δευτεραθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες, πριν ακόμη κλείσει τα 21 της χρόνια, αρχικά σε κερδίζει με την ευγενική ομορφιά της. Χρειάζονται βέβαια λίγα λεπτά κοντά της για να καταλάβεις ότι η αθλήτρια με τα λεπτεπίλεπτα χαρακτηριστικά, τα ξανθά μακριά μαλλιά και τα μπλε μάτια κρύβει μια καρδιά πρωταθλητή. Το περασμένο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2022, τρεις μόλις εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 που διεξήχθη στο Βαρέζε της Ιταλίας, καθώς έκανε προπόνηση τραυματίστηκε σοβαρά. «Για την ακρίβεια, ήμουν μέσα στη βάρκα και δεν μπορούσα καν να σηκώσω το χέρι μου και να πιάσω το κουπί» αναφέρει. «Ηταν σοβαρά τα πράγματα. Με μετέφεραν στο νοσοκομείο και η μαγνητική έδειξε ρήξη τένοντα. Σε τρεις εβδομάδες ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και εγώ ούτε ένα ποτήρι με νερό δεν μπορούσα να κρατήσω, όχι να αγωνιστώ. Ενιωθα λοιπόν ότι έχανα τα πάντα. Είχα πέσει πολύ ψυχολογικά και την ίδια στιγμή πονούσα αφάνταστα».

Και όμως η Ευαγγελία δεν το έβαλε κάτω. «Ηξερα ότι έπρεπε να σταθώ δυνατή. Κάθε πρωί ξυπνούσα μαζί με την Εθνική Ομάδα και κατέβαινα και εγώ στην προπόνηση. Ελεγα «δεν πειράζει που δεν μπορώ να μπω στη βάρκα, που το χέρι μου είναι δεμένο, θα προπονηθώ στο ποδήλατο». Και έτσι σιγά-σιγά, ημέρα με την ημέρα, ο πόνος άρχισε να υποχωρεί κάπως. Τρεις ημέρες πριν από το Βαρέζε μπήκα ξανά στη βάρκα και έλεγα μέσα μου «θα πας στην Ιταλία, θα μπεις στους αγώνες και θα τρέξεις για οκτώ λεπτά, θα βάλεις όλες σου τις δυνάμεις και μη σε νοιάζει! Ας τερματίσεις και ας κάνεις εγχείρηση μετά, αρκεί να τρέξεις αυτόν τον αγώνα και να μη σε εγκαταλείψει το χέρι σου».

Και η Ευαγγελία Αναστασιάδου όχι μόνο έτρεξε τον αγώνα αλλά στις 30 Ιουλίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23. Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 14 Αύγουστου, πέτυχε έναν ακόμη άθλο, με την πρώτη μεγάλη της διάκριση και στην κατηγορία των γυναικών: κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του Μονάχου.
Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο Island Athens Riviera
Διαβάστε τη μεγάλη συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino και δείτε τις φωτογραφίες στο tovima.gr

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο εξώφυλλο του BHMAGAZINO – Φωτογραφίζεται κι επιλέγει τα ωραιότερα σύνολα της Άνοιξης

Back to top button