Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Νίκος Παναγιωτόπουλος: “Χθες εξελίχθηκε ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά” (φωτο – βίντεο)

Τέλος καλό όλα καλά …. αν και ακόμα έχει δρόμο μπροστά , ωσότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά.. Χθες εξελίχθηκε ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά αλλά τουλάχιστον μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι είχε αίσια έκβαση.
Ένα περιστατικό που θα έπρεπε να συνενωθούν η μητέρα με δύο πάρα πολύ μικρά αρκουδάκια ίσως και δέκα- δεκαπέντε ημερών.
Χθες το μεσημέρι σε επιχείρηση διάνοιξης και καθαρισμού ενός αγροτεμαχίου από τον ιδιώτη αποκαλύφθηκε μέσα σε θάμνους και σε μικρή συστάδα δέντρων μια φωλιά από αρκούδα που είχε δύο μικρά αρκουδάκια. Δυστυχώς η φωλιά χάλασε λόγον ότι στη θέση που ήταν δεν μπορούσε κάποιος να τη δει παρά μόνο αν καθάριζε το χώρο όπως και έγινε, με αποτέλεσμα το ζώο βλέποντας ένα τεράστιο μηχάνημα στο ένα μέτρο μπροστά του να τραπεί σε φυγή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει τα μικρά του στην περιοχή και τρομοκρατημένο έτρεξε κάπου εκεί κοντά, ώστε να βρει την ευκαιρία ίσως να τα ξαναπάρει. Άμεσα οι ιδιοκτήτες αλλά και ο χειριστής ειδοποίησε και βρέθηκα στην περιοχή σε λίγα λεπτά ,με αποτέλεσμα να αντικρίσω μια εικόνα πραγματικά όχι φιλική προς τα μάτια μου. Συνεργάσιμοι οι ιδιοκτήτες προς τις ενέργειες πού πρότεινα για να σώσουμε το ζώο και τη φωλιά και γι αυτό τους ευχαριστώ .Το μηχάνημα απομακρύνθηκε από την περιοχή , και φυσικά και ο κόσμος στα γύρω κτήματα ειδοποιήθηκε και απομακρύνθηκε και έτσι αναμέναμε να πάει σύντομα η μητέρα στα μικρά της.Η ομάδα άμεσης επέμβασης , έμεινε στην περιοχή πολλές ώρες έως ότου νωρίς το βράδυ με τη συνδρομή της αστυνομίας χρησιμοποιώντας τις θερμικές κάμερες μέχρι πού εντοπίστηκε το ζώο μαζί με τα μικρά του.
Ένα δύσκολο κομμάτι είναι από εδώ και πέρα , με την παρουσία της ομάδας άμεσης επέμβασης (ΟΑΕ) και του δασαρχείου να είναι συνεχής στην περιοχή έως ότου μετακινηθεί το ζώο από το χώρο που είναι , για να πάει σε ασφαλέστερο σημείο.
Σε όλο αυτό το εγχείρημα έλαβαν μέρος οι ομάδες του Αρκτούρου του Δασαρχείου της Καλλιστώ της Αστυνομίας . Από το ΟΦΥΠΕΚΑ με προσωπική επικοινωνία ο υφυπουργός κύριος Αμυράς ενημερωνόταν για τις εξελίξεις.
…ας δείξουμε όλοι σεβασμό καί υπομονή σύντομα μητέρα με τά μικρά θα απομακρυνθούν από την περιοχή…

 

 

 

 

Back to top button