Καστοριά

Ο Σάκης Καρανικολόπουλος τραγουδάει το “Hanger Tree” (βίντεο)

Κάποτε υπήρχαν 13 χώρες ενωμένες σε μια μεγάλη συμμαχία, αλλά ένας αυταρχικός άρχοντας, με την εξουσία του κατέστρεψε τη μία, ώστε να εκφοβίζει με την απειλή της καταστροφής και τις υπόλοιπες. Οι κάτοικοι των χωρών σιγά σιγά είδαν την ζωή τους να υποβαθμιζεται από τους υπόδουλους φοβισμένους ηγέτες τους που δεν τολμαν να αμφισβητησουν την δύναμη του αυταρχικου ηγεμόνα. Ετσι φτάσανε σε μια περίοδο που οι περισσότεροι πεινούσαν και οι χώρες άρχισαν να πολεμούν μεταξύ τους για τα βασικά αγαθά τους σε ένα πολύπλοκο παιχνίδι συνωμοσίας που έμειναν γνωστά ως Hanger Games.
Μία ομάδα παιδιών όμως που ξεπέρασαν τα στερεότυπα των χωρών τους και μπορούσαν να νιώθουν την κατάσταση πέρα από τα σύνορα, άρχισαν ανοιχτά να αμφισβητούν το καθεστώς και να διαδίδουν στους κατοίκους την αλήθεια για τον κακό ηγεμόνα που τους έλεγχε με την πείνα και την δύναμη των όπλων. Έτσι ένα κίνημα αμφισβήτησης άρχισε να σαρώνει όλες τις χώρες. Ακόμα και την χώρα του ίδιου του κακού ηγεμόνα.
Ώσπου μια μέρα τις απόψεις τους τις πλήρωσαν ακριβά.
Τα τσιράκια του ηγεμόνα εκβίασαν μια κοπέλα που ήταν ερωτευμένη με έναν από τους μαχητές της ελευθερίας, πως αν δεν πρόδιδε τους συντρόφους της θα σκότωναν την οικογένειά της. Η κοπέλα αναγκάστηκε να δώσει τα ονόματα τους και μετά αυτοκτόνησε σε ένα δέντρο.
Ο φίλος της, την βρήκε κρεμασμένη με μια θηλιά στο λαιμό. Μια θηλιά όμως που θα ήταν και ελπίδα για την δύναμη νέων αγώνων.
Τα τσιράκια του κακού ηγεμόνα, είχαν στήσει ενέδρα όμως κοντά στο δέντρο της κρεμασμένης ηρωίδας. Λένε πως σκότωσε μόνος του τρία πάνοπλα τσιράκια εκεί και ο αυταρχικός ηγεμόνας είπε πως δολοφονήθηκαν. Έτσι λιντσαρανε τον σύντροφο της κρεμασμένης κοπέλας.
Από τότε το κίνημα αμφισβήτησης έχει δυναμώσει. Και περίεργα πράγματα λένε πως συμβαίνουν κάτω από εκείνο το δέντρο. Έτσι λίγοι τολμάνε να πάνε σε εκείνο το μέρος. Ενώ δεν θα έπρεπε.
Κάθε φορά τα μεσάνυχτα της νέας σελήνης, μαζεύονται κρυφά νέοι αγωνιστές κάτω από εκείνο το δέντρο, από όλες τις υπόδουλες χώρες. Σηκώνουν τα τρία τους μεσαία δάκτυλα για να αλληλοχαιρετηθουν και σχεδιάζουν την ανατροπή του αυταρχικού ηγεμόνα.
Εσύ τι λες; Θα έρθεις στο δέντρο τα μεσάνυχτα;

 

 

Back to top button