Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: «Αν δεν αποπέμψει σήμερα τη Νικολάου ο κ. Μητσοτάκης, απλά εκβιάζεται – Το ερώτημα είναι με τι»

«Στις 8 Ιουνίου του 2022 ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφιζόταν με την κυρία Νικολάου στο Μέγαρο Μαξίμου, δίνοντάς της το χρίσμα για να είναι υποψήφια με τη ΝΔ στην Εύβοια, γνωρίζοντας τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το όργιο απευθείας αναθέσεων», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση του. Υπογραμμίζει δε ότι «το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι ξεκάθαρο: Η κυρία Νικολάου εν μέσω πανδημίας ζημίωσε το Δημόσιο με 2 εκατ. ευρώ σε εταιρίες με ανύπαρκτη έδρα ή άλλες που έπαιρναν απευθείας ανάθεση μία ημέρα μετά την ίδρυσή τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «πλέον είναι εξίσου ξεκάθαρο ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας την κυρία Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και το κόμμα, τότε απλά εκβιάζεται. Το ερώτημα είναι με τι;».

Θα τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης να σηκώσει το γάντι που του πέταξε η κα Νικολάου ή θα συνεχίσει να την έχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;

«Το θέμα στα όσα είπε η κα Νικολάου σήμερα δεν είναι εάν προκαλεί ζημιά στη ΝΔ, αλλά η δεδομένη ζημία 2 εκατ. ευρώ που προκάλεσε στο Δημόσιο εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, από απευθείας αναθέσεις σε ανύπαρκτες εταιρίες», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του.

Προσθέτει ότι «ωστόσο η κα Νικολάου είπε και κάτι σωστό: Πως είναι θέμα του κ. Μητσοτάκη εάν θα την αποπέμψει». Κατόπιν αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: «Θα τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης να σηκώσει το γάντι που του πέταξε η κα Νικολάου ή θα συνεχίσει να την έχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;».

ΑΠΕ

Back to top button