Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Τανωμένος σορβάς

Τανωμένος σορβάς, μια από τις πιο γνωστές παραδοσιακές ποντιακές σούπες, από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο νερό
200 γρ κορκότο η πλιγούρι η ρύζι
500 γρ γιαούρτι
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
2 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με το κορκότο και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.Αραιώνουμε το γιαούρτι με νερό  που παίρνουμε μέσα απο την σούπα μας για να το φέρουμε σε ιδανική θερμοκρασία και το προσθέτουμε μέσα στην σούπα μας. Ρίχνουμε και τον ξερό δυόσμο καθώς και λίγο αλάτι..Στην συνέχεια σε ενα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει και το προσθέτουμε μέσα στην σούπα την οποία έχουμε κατεβάσει απο την φωτιά. Σερβίρουμε ζεστό το σορβά μας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

erasitexnies.blogspot.com

 

 

 

Back to top button