Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Σπύρος Παγιάτης, αυτόπτης μάρτυρας: Παράνομη η αποβολή γιατί έγινε μετά τις 19:00 – Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα τι έρχεται και τι τον περιμένει ειδικά μετά τις εκλογές

Τραγικές εικόνες λοιπόν σημειώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «ΑΙΟΛΙΣ» στη διαδικασία κατάσχεσης με πρωτόγνωρο τρόπο για την περιοχή και ίσως και για όλη την Ελλάδα.
Ο εφιάλτης των πλειστηριασμών είναι πλέον αισθητός και στην πόλη της Καστοριάς με την περιουσία των ανθρώπων να βγαίνει στο σφυρί από ξένα funds χωρίς καμία απολύτως προστασία…
Η Καστοριά βιώνει μια ατέλειωτη σκληρή πραγματικότητα την τελευταία δεκαετία αρχής γενομένης από την οικονομική κρίση, την «πανδημία» και σήμερα τον στημένο πόλεμο και την φτιαχτή ενεργειακή κρίση.
Τραγικές εικόνες λοιπόν σημειώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «ΑΙΟΛΙΣ» όπου έληξε η διαδικασία κατάσχεσης με πρωτόγνωρο τρόπο για την περιοχή και ίσως και για όλη την Ελλάδα.
Από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, φίλοι των ανθρώπων που θα έχαναν την περιουσία τους, στην προσπάθεια μήπως και καταφέρουν να το αποτρέψουν. Παράλληλα με αυτούς όμως, συγκεντρώθηκε και ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στο σημείο υπήρχε και ασθενοφόρο σε περίπτωση που χρειαστεί να βγάλουν σηκωτό τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Τελικά οδήγησαν τον γιό του ξαπλωτό στο αστυνομικό τμήμα…
Η Prime News επικοινώνησε με το Σπύρο Παγιάτη ο οποίος ήταν παρών κατά την διάρκεια όλης της διαδικασίας και ο οποίος έχει δώσει τεράστιο αγώνα πάνω στην απέλπιδα προσπάθεια χιλιάδων οικογενειών για να γλυτώσουν το βιος τους.
«Πραγματικά δεν έχω βιώσει ξανά τέτοιο πράγμα, είναι άλλο να το σκέφτεσαι και άλλο να το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια. Η μισή αστυνομική δύναμη της Καστοριάς βρέθηκε εδώ για να βγάλουν έξω έναν 88χρονο άρρωστο άνθρωπο και την επίσης ηλικιωμένη γυναίκα του. Και με την χρήση σκληρής βίας έριξαν στο έδαφος τον γιο τους, τον χτύπησαν και τον οδήγησαν στο τμήμα λες και ήταν ο χειρότερος εγκληματίας», ανέφερε ο κ. Παγιάτης.
«Οι άνθρωποι έχουν δύο ξενοδοχεία, πήραν ένα δάνειο 500.000 για να τα ανακαινίσουν, όμως λίγο η οικονομική δυσχέρεια της χώρας, λίγο τα τρελά που βιώσαμε με τα lockdown, οδήγησαν αυτούς του ανθρώπους να έχουν πληρώσει μόνο το μισό ποσό και φτάσαμε σήμερα εδώ που φτάσαμε», συνέχισε.
«Να σημειωθεί ότι η διαδικασία είναι παράνομη, διότι ο νόμος λέει πως η κατάσχεση πρέπει να γίνει και η οικία ή το κτίριο να έχει σφραγιστεί μέχρι τις 19:00 της εκάστοτε ημέρας, ενώ σήμερα αυτό έγινε στις 19:50, την τελευταία μέρα μάλιστα προτού λήξει η διαταγή κατάσχεσης, καθώς μετά θα έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία πάλι εξ’ αρχής. Το τόνισα αυτό και στον δικαστικό λειτουργό και στους αστυνομικούς και μόνο που δεν με έδειραν, δεν σέβονται τίποτα και κανέναν πλέον», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό αυτό που βίωσα, ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα τι έρχεται και τι τον περιμένει ειδικά μετά τις εκλογές», είπε κλείνοντας ο κ. Παγιάτης.

primenews.press

 

 

 

 

Back to top button