Κόσμος

Ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Μάθιους που «κατέκτησε» το Έβερεστ και χάθηκε σε χιονοθύελλα

Ο Σπένσερ Μάθιους και η μητέρα του Τζέιν Μάθιους βρέθηκαν ξανά στην πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ «Finding Michael» στο Λονδίνο.

Η ταινία, που παραγγέλθηκε από την Disney+, περιγράφει λεπτομερώς τη συναισθηματική ιστορία της προσπάθειας του Σπένσερ Μάθιους να ακολουθήσει τα βήματα του μεγαλύτερου αδελφού του Μάικλ, ο οποίος εξαφανίστηκε στο Έβερεστ το 1999.

Ο Μάικλ Μάθιους έγινε ο νεότερος Βρετανός που έφτασε στο Έβερεστ σε ηλικία 22 ετών στις 13 Μαΐου του 1999, αλλά τα ίχνη του χάθηκαν κατά την κατάβαση.

Ο έμπειρος ορειβάτης, που είχε κατακτήσει στο παρελθόν την Ακονκάγκουα, τα Πυρηναία και τις Ελβετικές Άλπεις, ήταν ο 162ος άνθρωπος που πέθανε στο Έβερεστ.

Το ντοκιμαντέρ «Finding Michael», 23 χρόνια μετά, δείχνει το ταξίδι του Σπένσερ Μάθιους σε μια προσπάθεια να βρει και να φέρει πίσω στη Βρετανία το σώμα του αδερφού του.

Επικεφαλής της ομάδας αποστολής ήταν ο γεννημένος στο Νεπάλ Βρετανός ορειβάτης, Νίρμαλ Πούρτζα, «Nims» κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ για την ταχύτερη αναρρίχηση και στα 14 βουνά με υψόμετρο πάνω από 8.000 μέτρα. Οι δυο τους αντιμετώπισαν απροσδόκητες και ακραίες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της αποστολής τους.

Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε ο Τομ Μπέαρντ και εκτελεστικός παραγωγός είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Μπέαρ Γκριλς.

Ο Σπένσερ Μάθιους, είναι Βρετανός επιχειρηματίας, ο οποίος συμμετείχε στα ριάλιτι σόου Made in Chelsea, Dancing with the Stars και Stepping Out και στο παιχνίδι επιβίωσης Bear Grylls: Mission Survive.

ΑΠΕ

Back to top button