Καστοριά

Δικηγόρος του ξενοδόχου στο MEGA: «Ενώ ήμασταν σε συνεργασία με την τράπεζα, ξαφνικά προχώρησαν στη βίαιη αποβολή»» (βίντεο – ρεπορτάζ)

Σοκαρισμένοι παρακολουθούσαν οι κάτοικοι μιας γειτονιάς στην Καστοριά τη μεγάλη κινητοποίηση για τη σύλληψη ενός ξενοδόχου κατά τη διαδικασία έξωσής του από το ξενοδοχείο του, για το οποίο υπήρχε διαταγή πληρωμής.

Άνδρες της ΟΠΚΕ συλλαμβάνουν τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Καστοριά και προσπαθούν να τον βάλουν στο περιπολικό. Ο ξενοδόχος προσπαθεί να αντισταθεί. Οι αστυνομικοί τον ρίχνουν στην άσφαλτο και του περνούν χειροπέδες προκαλώντας την οργή όσων βρίσκονται μπροστά στο άγριο σκηνικό.

Οι ηλικιωμένοι γονείς του ξενοδόχου παρακαλούν τους αστυνομικούς να αφήσουν τον γιο τους, βλέποντάς τον να σέρνεται στο έδαφος. Οι απίστευτες σκηνές βίας έγιναν κατά την διαδικασία έξωσης του ιδιοκτήτη από το ξενοδοχείο του για το οποίο υπήρχε διαταγή πληρωμής.

«Η τράπεζα βγάζει μια διαταγή πληρωμής. Εσύ μπορείς να κάνεις ανακοπή για να μπλοκάρεις την ενέργεια αυτή. Η ανακοπή η πρώτη απορρίφθηκε εδώ στην Καστοριά και κάναμε έφεση και περιμένουμε να δικαστεί το εφετείο στη δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη. Και ενώ ήμασταν στα πλαίσια συνεργασίας με την τράπεζα, ξαφνικά προχώρησαν στη βίαιη αποβολή», δήλωσε ο Μάρκος Μαρκούλης, δικηγόρος του ξενοδόχου.

Ο ιδιοκτήτης, πατέρας 4 παιδιών και η οικογένειά του αρνούνταν να εγκαταλείψουν το κτίριο, αφού όπως υποστηρίζουν η υπόθεση της έξωσης δεν έχει τελεσιδικήσει.

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του εντολέα μου για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, όπως επίσης και για απείθεια. Υπήρξε βίαιη αποβολή από την ιδιοκτησία του, είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Ο πελάτης μου αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, το αντίθετο μάλιστα, οι αστυνομικοί άσκησαν βία εναντίον του», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του ξενοδόχου.

Τελικά, μετά από αρκετή ώρα ο ξενοδόχος, ακολούθησε τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο τμήμα.

megatv.com

Back to top button