Ελλάδα

Ανακρίνεται ο σταθμάρχης για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Στον εισαγγελέα Λάρισας η εποπτεία των ερευνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, με εντολή Ντογιάκου

Ο σταθμάρχης της Hellenic Train στη Λάρισα, ανακρίνεται αυτή την ώρα στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, όπου έχει προσαχθεί για παροχή εξηγήσεων, παρουσία εισαγγελέα, στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της εθνικής τραγωδίας από τη σύγκρουση των δύο τρένων έξω από τα Τέμπη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πιθανόν η προσαγωγή θα μετατραπεί σε σύλληψη με την κατάθεση, καθώς ο σταθμάρχης φέρεται ως υπεύθυνος για την κίνηση των τρένων που βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, φτάνει από στιγμή σε στιγμή στη Λάρισα, συνοδεύοντας τον pρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον τόπο της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έχει συνεργασία με τους επικεφαλής των δυνάμεων που διενεργούν την έρευνα για την ανείπωτη τραγωδία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, παραμένει από την πρώτη στιγμή στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) της Πολιτικής Προστασίας, όπου μαζί με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονίζουν τις ενέργειες των συναρμόδιων φορέων που επιχειρούν, μετά το συμβάν που βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδας.

Κ.Τ.

Στον εισαγγελέα Λάρισας η εποπτεία των ερευνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, με εντολή Ντογιάκου

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στον εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Στην παραγγελία του προς τον κ. Δασκαλόπουλο ο ανώτατο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει:

«Προς

Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας

Με αφορμή το συμβάν της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη την 28-02-2023 (βλ. συνημμένα δημοσιεύματα), παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, στο πλαίσιο της εκ του άρθρου 32 ΚΠΔ αρμοδιότητάς σας ως προς την εποπτεία του ανακριτικού έργου, προς την κατεύθυνση της επίσπευσης της ανάκρισης στη συγκεκριμένη υπόθεση. Επίσης να μας ενημερώσετε με αιτιολογημένη αναφορά σας αν συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 32 ΚΠΔ», δηλαδή, να εισαχθεί η υπόθεση στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

 

Back to top button