Ελλάδα

Καθιστική διαμαρτυρία φοιτητών και πορεία στη Θεσσαλονίκη για τους νεκρούς των Τεμπών – «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι» (φωτογραφίες – βίντεο)

Να αναλάβουν τις εγκληματικές ευθύνες τους καλούν τους υπεύθυνους της τραγωδίας στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και άφησε πολλούς ακόμη τραυματίες, φοιτητές και μέλη συλλογικοτήτων που πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Με πανό και σημαίες αλλά και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στο δυστύχημα, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη με τη μετωπική σύγκρουση ενός επιβατικού τρένου με ένα εμπορικό.

«Είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτό που συνηθίζουμε. Να δείξουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους αυτούς τους συναδέλφους μας που πολλοί από τους έχασαν τη ζωή τους αλλά και στις οικογένειές τους. Έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας μιας πολύ συγκεκριμένης πολιτικής που υπάρχει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και έχει να κάνει με τις ιδιωτικοποιήσεις διαφόρων επιχειρήσεων και οργανισμών», αναφέρει στο ThessToday.gr ο Λάμπρος Παπανικόπουλος, μέλος του ΔΣ του τμήματος Πληροφορικής στο ΑΠΘ.

Και προσθέτει πως υπάρχει πολύχρονη παραμέληση στις υποδομές, η οποία οδήγησε στη χθεσινή τραγωδία.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει παραμέληση όλα αυτά τα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ανά μία ώρα βγαίνουν ανακοινώσεις και καταγγελίες από εργαζόμενους στις συγκεκριμένες εταιρείες που κάνουν λόγο για ελλιπείς υποδομές. Όλα αυτά από την πολιτεία παραμελούνταν στο βωμό της κερδοφορίας και αυτό προκάλεσε το θάνατο πολλών νέων ανθρώπων. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να αλλάξει άμεσα αυτή η κατάσταση για να μη θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς».

Οι φοιτητές επιχείρησαν προχωρήσουν στο κτίριο του ΟΣΕ, αλλά τους σταμάτησαν οι άνδρες των ΜΑΤ και στη συνέχεια προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία με μηνύματα, όπως “Η τραγωδία δεν θα ξεχαστεί”.

Μετά τη συγκέντρωση ξεκίνησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε εικόνες από τη συγκέντρωση:

thesstoday.gr

 

 

Back to top button