Ελλάδα

Τελευταία πράξη του δράματος στα Τέμπη: Παράδοση των σορών και μεταφορά των βαγονιών

Η έρευνα στον τόπο του δυστυχήματος είναι στην τελική της φάση, με την απομάκρυνση των δύο μηχανών και την τελευταία «σάρωση» σε περιοχή περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων.Στα 55 ανέρχονται τα θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι μέχρι στιγμής 57. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., δείγμα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς,  δεν ταιριάζει με αυτά των νεκρών, δηλαδή πρόκειται για επιβάτη που αγνοείται. Επίσης, έχει βρεθεί ένας νεκρός επιβάτης που δεν έχει αναζητηθεί από κανέναν οικείο του. Στη ΜΕΘ παραμένουν επτά τραυματίες και 15 νοσηλεύονται.

Από το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ συλλέγουν προσωπικά αντικείμενα των επιβατών. Μεταξύ αυτών τα παπουτσάκια ενός μωρού, την ταυτότητα μιας κοπέλας που είναι άγνωστο αν επέζησε καθώς και γυναικεία κοσμήματα που όλα θα αποδοθούν σε εκείνους που ανήκουν. Παράλληλα έχουν ήδη απομακρυνθεί τα κοντείνερ της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας.

Νέα προθεσμία έλαβε να απολογηθεί ο σταθμάρχης της Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση φέρεται να ήταν ο σταθμάρχης Λάρισας αμέσως μετά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, φέρεται να ψέλλισε σε όσους τον είδαν: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…»

Σε κλίμα οδύνης έγιναν οι κηδείες ορισμένων από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Τραγικές σκηνές στο Ληξιαρχείο Λάρισας αλλά και στο αστυνομικό τμήμα όπου οι συγγενείς παραλαμβάνουν προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων. Στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Λάρισα πρόκειται να μεταφερθούν το τέταρτο και το πέμπτο βαγόνι για να εξεταστούν.

Για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή είχε μιλήσει στους συγγενείς του, ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Το ήξερε και μου το έλεγε αυτά θα τα πω εκεί που πρέπει να τα πω», είπε η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, Γιάννα Σταμούλη.

Μια πρώτη εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι… η συνεχεια στο Ertnews.gr

Back to top button