Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Life coach: Την ψυχή μας δεν την αφήνουμε στα χέρια του οποιουδήποτε τυχάρπαστου (της Ξανθίππης Μουράτη)

 

Θα σας πω μια ιστορία, με αφορμή τη σύλληψη συγγραφέα για χρέη.
Γενικά έχω διαβάσει πολλά τέτοια feel good και new age philosophy βιβλία.
Στα top έχω τον Αλχημιστή, Το ημερολόγιο του μάγου, μαζί με Εο εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός -όλα του Κοέλιο, (από το ημερολόγιο του μάγου μου κόλλησε το ταξίδι- προσκύνημα με τα πόδια στο Santagio de Compostela), τον Μοναχό που πούλησε τη Ferrari του Robin Sharma, το Μυστικό της Rhonda Burn και την Ουράνια Προφητεία του Τζέημς Ρέντφιλντ.
Ό,τι άλλο διάβασα μετά, ακόμα και από τους ίδιους συγγραφείς, ήταν απλά μια επανάληψη του ίδιου μοτίβου που πουλάει.
Τι είναι το Life coach; Σπουδάζεται κάπου; Ο καθένας μπορεί να λέει ότι είναι ή να κάνει τον Life coacher.
Οι αυθεντικοί όμως Life coachers δεν το λένε. Το δείχνουν με τις πράξεις τους. Και δεν έχουν ιδέα ότι είναι Life coachers. Τους βλέπουμε καθημερινά, αλλά δεν τους αναγνωρίζουμε.
Ίσως γιατί σήμερα προβάλλονται μέσα από τα ΜΜΕ τα διάφορα τίποτα που εμείς τα κάνουμε κάτι. Τους βλέπουμε όταν πηγαίνουν να σώσουν συνανθρώπους ή βοηθάνε κόσμο στις καταστροφές, στις καθημερινές ή στις απρόοπτες δυσκολίες. Ας ξαναγυρίσω στην ιστορία που ήθελα να πω.
Κάποια στιγμή, όταν είχε αρρωστήσει η Λίτσα ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Reiki, μια αρχαία γιαπωνέζικη ενεργειακή θεραπεία. Η πρώτη μου ‘δασκάλα’ ήταν μία κοπέλα με φράγκα, η οποία χωρίς να έχει καν ιδέα τι είναι το reiki μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο πήρε και τους 3 βαθμούς, και θεώρησε μετά ότι μπορούσε να βοηθήσει ας πούμε κόσμο να θεραπεύσουν ή τελοσπάντων να διαχειριστούν τα τραύματα της ψυχής τους.
Τέλος πάντων κάποια στιγμή, τότε που η Κοντσίτα (η τραγουδίστρια της Αυστρίας που κέρδισε την Eurovision και είχε βγει στη σκηνή με γένια αλλά φορωντας φόρεμα) η ‘δασκάλα΄έκανε μία ανάρτηση στο facebook, κατά γενικά όλων των ομοφυλοφίλων κάτι τύπου “δε γουσταρω την ανωμαλία” Και εκεί γύρισα και της είπα ότι για θεραπεύτρια ψυχών έχει πολύυυ δρόμο ακόμα μπροστά της και καλά θα κάνει να ξεκινήσει τη θεραπεία από τον εαυτό της. Με διέγραψε φυσικά, και πολύ το χάρηκα.
Μετά βρήκα μία άλλη πολύ καλή δασκάλα που με βοήθησε πάρα πολύ, πήρα και τον Β’ βαθμό στο reiki και κάπως βρήκα ισορροπίες. Μέχρι που κάποια στιγμή ούτε αυτό πλέον με κάλυπτε -και αυτό είναι προσωπική οπτική που δεν αρνείται τα οφέλη της πρακτικής του reiki, απλά θέλω κάτι άλλο- και μετά τα τελευταία δείγματα κλονισμού της ισορροπίας του εσωτερικού μου κόσμου, απευθύνθηκα στην επιστήμη.
Συμπέρασμα:
1. Τα βιβλία αυτοβοήθειας ίσως -λέω ίσως- σε τσιγκλίσουν να αρχίσεις να βλέπεις κάποια πράγματα αλλιώς.
2. Μην εμπιστεύεστε κανέναν που διατείνεται ότι είναι life coach. Εννοώ να προσέχετε τις μικρές λεπτομέρειες.Εκεί κρύβεται ο διάβολος.
3. Σε καταστάσεις που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε από μόνοι σας, ακόμα και σε απλές, ποσό μάλλον όταν πρέπει να διαχειριστείτε πένθος, ή κάποιου άλλου είδους απώλεια, ζητείστε βοήθεια ειδικού.
4. Ναι , το reiki όπως και ο διαλογισμός βοηθάνε. Βοηθάει η φιλοσοφία γενικά. Είτε είναι ανατολική, είτε αρχαιοελληνική.
5. Την ψυχή μας δεν γίνεται να την αφήνουμε στα χέρια οποιουδήποτε τυχάρπαστου.
Από το Facebook της Ξανθίππης Μουράτη

Back to top button