Ελλάδα

Γεωργιάδης: “Αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς”

Θύελλα αντιδράσεων και μια οξύτατη ανακοίνωση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί μια αποστροφή του λόγου του Αδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το αν ήταν ασφαλή τα τρένα, όπως είχε δεσμευτεί γι’ αυτό ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, προκάλεσε αίσθηση με τη δήλωσή τους για τη στάση του κ. Καραμανλή στη Βουλή, λίγες ημέρες πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη:

«Είσαι ο υπουργός Μεταφορών, μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις «ναι, έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα»;. Όταν έλαβε την απάντηση «βεβαίως», είπε: «Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει άνθρωπος…».

Συνεχίζοντας τη συλλογιστική του δήλωσε: «Είναι πιθανό ο υπουργός να σκέφτηκε, είναι πιθανό, αν εγώ ως υπουργός Μεταφορών βγω να πω ότι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα, αύριο δεν θα κυκλοφορούν τρένα στην Ελλάδα».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι έχουμε να κάνουμε με μία καραμπινάτη υπόθεση, και για μία κλασική περίπτωση «όχι ανθρώπινου λάθος» όπως έλεγε στην αρχή, αλλά «έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση», απορώντας πως τον άφησαν μόνο του το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καραμανλής, ως υπουργός, είχε πει στη Βουλή απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».

Οξεία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Αφήνουμε την σοκαριστική παραδοχή Γεωργιάδη στην κρίση πολιτών, Δικαιοσύνης και Μητσοτάκη»

Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για «ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας».

Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς».

Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει.

Δείτε τη σχετική δήλωση που προκάλεσε την οργή στον ΣΥΡΙΖΑ:

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Με τον πλέον κυνικό τρόπο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, μας αποκάλυψε ότι εν γνώσει του ο κ. Καραμανλής έλεγε ψέματα στη Βουλή και τους πολίτες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων οκτώ μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα.
Με άλλα λόγια, διαβεβαίωνε ψευδώς τους Έλληνες πολίτες πως είναι ασφαλές να ταξιδεύουν με το τρένο ενώ ήξερε τις εγκληματικές καθυστερήσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεδιοίκησης και την υποστελέχωση των σταθμών του ΟΣΕ.
Μάλιστα ο κ. Γεωργίαδης ανέφερε ότι αν αποκάλυπτε την αλήθεια ο Υπουργός «δεν θα έμπαινε άνθρωπος στο τρένο». Αυτή η παραδοχή μετά από 57 συνανθρώπους μας που μπήκαν στο τρένο και έχασαν τη ζωή τους, αγγίζει τα όρια της ύβρεως.
Αλήθεια ο «ανεύθυνος άρχων» Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταλογίσει κάποια ευθύνη στον κ. Γεωργιάδη για τη δήλωση του αυτή;

in.gr

 

Back to top button