Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΝεστόριοΠρόσωπα

Ο Καστοριανός Νικόλαος Ματθαίου νέος Σύμβουλος Θεολόγων Δυτικής Μακεδονίας (βίντεο – συνέντευξη)

Μαζί με τα συγχαρητήριά μας στο νέο Σύμβουλο Θεολόγων Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαο Ματθαίου , του εκφράσαμε και την υπερηφάνεια μας , καθώς για πρώτη φορά καλύπτεται η θέση αυτή από ένα συντοπίτη μας!

Συνέντευξη του νέου Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων Δυτικής Μακεδονίας Νικολάου Ματθαίου στην Κούλα Πουλασιχίδου

Καταρχάς και παρουσιάζοντας το προφίλ του κ. Ματθαίου να τονίσουμε ότι Ο ίδιος αισθάνεται Δυτικομακεδόνας καθότι γεννήθηκε στην Πόλη της Καστοριάς και ακολούθως μεγάλωσε στο Επταχώρι και το Νεστόριο Καστοριάς. Φοίτησε στο Πτυχιακό και Μεταπτυχιακό τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ και είναι Διδάκτορας αυτής.

Επίσης είναι Μουσικολόγος και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου , ενώ συμμετέχει σε Συνέδρια και Επιμορφώσεις τόσο του Υπουργείου Παιδείας, όσο και της Εκκλησίας της Ελλάδας. Τον Σεπτέμβρη του 2018 εξελέγη Συντονιστής Θεολόγων Βορ. Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη και στις 24 Φεβρουαρίου του 2023 εξελέγη Σύμβουλος Θεολόγων Δυτ. Μακεδονίας.

Στην ερώτηση του e-ptolemeos, αναφορικά με τις προτεραιότητες που θα δώσει για την προάσπιση του μαθήματος των Θρησκευτικών και του σημαντικού ρόλου των Θεολόγων , ο κ. Ματθαίου τόνισε ότι θα εργαστεί για την διατήρηση και εδραίωση του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Ελληνικό Σχολείο , καθώς είναι ριζωμένο στην Ελληνική Εκπαίδευση , αλλά και αποτελεί το μάθημα εκείνο που εγγυάται την καλύτερη δυνατή αναφορά του θρησκευτικού φαινομένου στις σημερινές πολυπολιτισμικές κοινωνίες.

Στο ερώτημα , για τα χαρακτηριστικά εκείνα , που κάνουν ιδιαίτερο το μάθημα των Θρησκευτικών, η απάντηση από τον κ. Ματθαίου είναι: ” Τα Θρησκευτικά είναι το μάθημα που σχετίζεται με την αγωγή και την ψυχή των νέων. Είναι το μάθημα που έχει μέλλον μέσα από την διαχρονικότητα του Ευαγγελίου και των αξιών της ισότητας, δικαιοσύνης και αγάπης.

Είναι το μάθημα που εκφράζεται δια μέσου των τεχνών της Εκκλησιαστικής μουσικής, της υμνολογίας, της αρχιτεκτονικής και του λόγου”! Τέλος ρωτώντας τον ,για το εύρος των ευθυνών του , ο κ. Ματθαίου τόνισε ότι θα έχει και την παιδαγωγική ευθύνη πολλών Σχολικών Μονάδων σε 6 Νομούς ,των 4 της Δυτ. Μακεδονίας όσο και των Νομών Ιωαννίνων και Πιερίας.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

e-ptolemeos.gr

 

 

Back to top button