Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Ελβετικό ρολό σοκολάτα

Ελβετικό ρολό σοκολάτα από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
Για το ρολό
4 αυγά
80 γρ ζάχαρη
50 γρ κόρν φλάουρ
60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την κρέμα σοκολάτας
500 γρ κουβερτούρα
250 γρ γάλα
400 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαν γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ρολό, χτυπάω στο μίξερ τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα μου να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.Σε ένα μπόλ χτυπάμε τους κρόκους με έναν αυγοδάρτη και τους ρίχνουμε στην μαρέγκα ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά για να μην χάσει τοπν όγκο του.Στρώνω στο ταψί μου μια λαδόκολλα και επάνω στρώνω το μείγμα μου σε λεπτή στρώση. Καλύπτω την επιφάνεια με ακόμη μια λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά.όταν την βγάλουμε απο τον φούρνο,αφαιρούμε την λαδόκολλα απο την επιφάνεια και αφήνουμε το ρολό να κρυώσει.Για την κρέμα σοκολάτας,ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και το αδειάζουμε επάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα μας.Ανακατεύουμε μέχρι να επιτύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω και την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και ενώνω τα υλικά με μια μαρίζ. Σκεπάζω την επιφάνεια της κρέμας με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Με μια σπάτουλα απλώνω μια ποσότητα κρέμας επάνω στο ρολό μου και αφού ξεκολλήσω και την κάτω λαδόκολλα, τυλίγω ρολό.Την υπόλοιπη κρέμα την βάζω σε κορνέ με δοντάκια και γαρνίρω το γλυκό μου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

 

erasitexnies.blogspot.com

Back to top button