Ελλάδα

Πόσα λίγα πράγματα ξέρουμε για τους νεκρούς στα Τέμπη

Πρέπει να βγει ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης να δώσει ξεκάθαρες και ακριβείς απαντήσεις. Οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο.

Ναι, ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα. Και ασαφή. Προφανώς είναι στην επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης να μη μιλάει και πολύ για τους νεκρούς. Μαζί και τα ΜΜΕ. Γι’ αυτό μοιάζει σαν να καλύπτει ένα σκοτάδι την υπόθεση.

  • Καταρχάς, πόσοι ακριβώς είναι οι νεκροί; Είναι 57 ή παραπάνω; Μήπως είναι 59; Οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο. Αν θυμάστε εκείνο το 57 νεκροί και 56 αγνοούμενοι που ακούστηκε σε μία επίσημη ενημέρωση ξεχάστε το, θεωρείστε το πως ήταν κακή διατύπωση και δεν χρειάζεται να κάνετε προσθέσεις. Ψαχνόμασταν τότε στις εφημερίδες να καταλάβουμε τι εννοούσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας αλλά δεν βγάζαμε άκρη.
  • Ύστερα, ποια είναι τα ονόματα των νεκρών; Γιατί δεν έχουμε τον κατάλογο των νεκρών και τις ηλικίες τους; Μόνο κάποιες μεμονωμένες προσωπικές ιστορίες μαθαίνουμε για παιδιά που έχασαν τη ζωή τους και τους πονεμένους γονείς τους.
  • Δεν μπορεί 10 ημέρες μετά να μην έχουμε ούτε καν τον κατάλογο με τους επιβάτες ακόμα και αν αυτός δεν είναι ακριβής. Τελικά πόσοι επιβάτες ήταν στο τρένο;
  • Διάφορες ιστορίες που ακούγονται, παράδειγμα για ένα ζευγάρι Άγγλων, πόσο βάση έχουν; Τι έγιναν τα δύο παιδιά από την Αγγλία; Απλώς ήταν στα πίσω βαγόνια, σώθηκαν, πήραν τη βαλίτσα τους κι έφυγαν; Έτσι έκαναν και οι υπόλοιποι επιβάτες δηλαδή;

Φτάσαμε στο σημείο να γράφουν κάποιοι για 113 νεκρούς που μας τους… κρύβουν. Και να διαδίδονται αυτές οι πληροφορίες μέσω των social media.

Πρέπει να βγει ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης να δώσει ξεκάθαρες και ακριβείς απαντήσεις. Πόσοι και ποιοι είναι οι νεκροί, ποια είναι τα ονόματά τους και ποιες οι ηλικίες τους!

Δημήτρης Κανελλόπουλος | efsyn.gr

Back to top button