Ελλάδα

Συνεχίζονται οι πανελλαδικές διαδηλώσεις για τα Τέμπη

Το βαρύ κλίμα από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα εκφραστεί για ακόμη μία φορά με πλήθος κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποιούν νέα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, με βασικό αίτημα να μην συγκαλυφθεί η τραγωδία, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Επίσης καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συνδικάτα, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά και σε άλλες πόλεις.

To Eργατικό Κέντρο Αθήνας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Σε συνέχεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης της Τετάρτης 8 Μάρτη, στην Αθήνα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει την συγκέντρωση των συνδικάτων, την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα. Δεν θα αφήσουμε το έγκλημα να συγκαλυφθεί. Η ζωή μας δεν είναι κόστος. Η ζωή μας έχει αξία».

Κλειστοί θα είναι σήμερα, από τις 10:30 το πρωί, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Οι σταθμοί θα κλείσουν με εντολή της ΕΛΑΣ σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι συνοικίες που από Δευτέρα έως και Τετάρτη θα διεξαχθούν σε τοπικό επίπεδο δράσεις από τοπικούς φορείς (ήδη το Σάββατο 11/3 έγιναν αρκετές συνοικιακές συγκεντρώσεις) και ακολουθεί η 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

ertnews.gr

Back to top button