Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση για την τραγωδία των Τεμπών – «Το έγκλημα δε θα ξεχαστεί» (βίντεο)

Για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών βρίσκονται για ακόμη μια φορά στους δρόμους σωματεία, μέλη φοιτητικών συλλόγων και απλοί πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις κυβερνητικές πρακτικές και για την κατάσταση στις υποδομές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση στο πέταλο της πλατείας Αριστοτέλους. «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία το έγκλημα αυτό έχει ιστορία», φωνάζουν οι διαδηλωτές, οι οποίοι κινούνται επί της λεωφόρου Νίκης και θα καταλήξουν στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης όπου θα ακολουθήσουν ομιλίες.

«Για το έγκλημα αυτό υπάρχουν ένοχοι. Κυβερνήσεις, κράτος, ο επιχειρηματικός όμιλος της Hellenic Train. Όλοι αυτοί που λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος όταν γεμίζουν με εκατομμύρια τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία βροντοφώναξαν αυτές τις μέρες χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα. Όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις και η σημερινή προώθησαν βήμα-βήμα τη στρατηγική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της ιδιωτικοποίησης, το κομμάτιασμα το σιδηρόδρομου για να πουληθεί σε εταιρίες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς καν σε λειτουργία ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, που διαμόρφωσε τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς χωρίς σταθερή εργασία, με ελαστικές σχέσεις, με εντατικοποίηση, με τεράστια υποστελέχωση. Μας γεμίζει οργή η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους φοιτητές που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Δείτε φωτογραφίες:

thesstoday.gr

Back to top button