ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά”: Σειρά εκδηλώσεων ετοιμάζουν επτά συνεργαζόμενοι φορείς (φωτογραφίες – βίντεο)

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαρτίου στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη σχετικά με την προώθηση της δράσης: «Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος, εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθανάσιος Ρήμος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανδρομάχη Σκρέκα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μπάμπης Καραταγλίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σιδέρης Σμαρόπουλος και ο Πρόεδρος του συλλόγου Εστίασης Άγγελος Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εστίασαν στην από κοινού προσπάθεια ανάδειξης του βυζαντινού τουριστικού πλούτου της περιοχής μας και προσέλκυσης όσο τον δυνατόν περισσότερων τουριστών-επισκεπτών κατά την περίοδο του Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή διαφήμιση που θα προβάλλει τα ήθη και έθιμα της περιοχής κατά την περίοδο του Πάσχα, με ταυτόχρονη ανάδειξη όλου του κρυμμένου βυζαντινού πλούτου, τις θρησκευτικές διαδρομές, τις τοπικές επιχειρήσεις, τα τοπικά προϊόντα και γενικά δράσεις που θα υλοποιηθούν στην περιοχή την εν λόγω χρονική περίοδο, μέσω των σύγχρονών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε εκατοντάδες χρήστες από όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο, να επιλέξουν την περιοχή μας για την επικείμενη εορταστική περίοδο.

Η δράση στοχεύει στην αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας με την ταυτόχρονη ανάδειξη του βυζαντινού, θρησκευτικού αποθέματος, των ηθών και εθίμων και γενικά των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, επίτευξη η οποία θα υλοποιηθεί με την καθολική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Στο βίντεο η συνέντευξη τύπου που ακολούθησε:

  

 

 

 

 

Back to top button