ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

ΕΜΕ Καστοριάς: Διάλεξη Τεύκρου Μιχαηλίδη και βραβεύσεις μαθητών (σειρά φωτογραφιών)

Το Παράρτημα της Ε.Μ.Ε. Καστοριάς πιστό στην αποστολή του, που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια για την ανάπτυξη της Μαθηματικής Παιδείας στο νομό μας

     Η Δ.Ε. του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) Καστοριάς, θα ήθελε να ευχαριστήσει το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τη συνδιοργάνωση δύο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο μεγάλο αμφιθέατρο του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 10 Μαρτίου, ώρα 6μμ και ήταν ομιλία με θέμα: «Η πρόσληψη των επιστημονικών εξελίξεων στην τέχνη». Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Μαθηματικός –Μεταφραστής – Συγγραφέας κ. Τεύκρος Μιχαηλίδης ο οποίος, με την αφηγηματική ικανότητα που τον διακρίνει, μας ταξίδεψε στα Μαθηματικά των Τεχνών και στην Τέχνη των Μαθηματικών.

Η δεύτερη έλαβε χώρα το Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρα 6μμ και αφορούσε τη βράβευση των μαθητών του νομού μας που πέρυσι φοιτούσαν στην Ε’ και ΣΤ΄ Δημοτικού και διακρίθηκαν στον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διοργάνωσε η ΕΜΕ στις 1-4-2022. Θα ήταν παράλειψή μας αν ξεχνούσαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους συναδέλφους δασκάλους για τη βοήθεια που χρόνια τώρα προσφέρουν στην πραγματοποίηση του παραπάνω διαγωνισμού, όσο και τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, που με χαρά συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην παραπάνω εκδήλωση.

Τέλος, θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τους μικρούς μας μαθητές, τους γονείς και τους συγγενείς τους, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους επίσημους προσκεκλημένους μας καθώς  και τους φίλους και φίλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και κατέκλυσαν το μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου μας.

Το Παράρτημα της Ε.Μ.Ε. στην πόλη μας υπόσχεται ότι θα παραμείνει πιστό στην αποστολή του, που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια για την ανάπτυξη της Μαθηματικής Παιδείας στο νομό μας.

Για το Δ. Σ. του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε Καστοριάς

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος                           Ο Γενικός Γραμματέας

Δήμου  Σπυρίδων                                               Ζυγούρης Κωνσταντίνος

   

 

 

 

 

Back to top button