Ελλάδα

Ομελέτα με κολοκυθάκια και φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά συνταγής

  • 1 κολοκύθι μεγάλο ή 1 μικρά κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2/3 φλιτζανιού τρίμμα φέτας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε τα αυγά σε βαθύ πιάτο ή μπολ. Προσθέτετε τη φέτα, τον άνηθο και αλατοπίπεπερο και ανακατεύετε το μείγμα καλά.
  2. Σοτάρετε σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι στο λάδι τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα πολλά υγρά. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  3. Περιχύνετε τα σοταρισμένα λαχανικά με το μείγμα των αυγών και ψήνετε όσο χρειαστεί για να σφίξει η κάτω πλευρά της ομελέτας. Γυρίζετε την ομελέτα από την άλλη και ψήνετε ακόμη λίγο.
Συμβουλή

1. Αν δυσκολεύεστε να γυρίσετε την ομελέτα με μια ξύλινη σπάτουλα ή τη βοήθεια ενός μεγάλου, φαρδιού πιάτου, μπορείτε απλώς να ανακατέψετε τα υλικά μεταξύ τους για να ψηθούν τα αυγά (όπως κάνουμε στον καγιανά ή τη στραπατσάδα). Η όψη αλλάζει, η νοστιμιά παραμένει.

2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σχοινόπρασο.

icookgreek.com

Back to top button