ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Έναρξη των εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ «Μουσική Άνοιξη» στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ «Μουσική Άνοιξη» στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά που διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς, σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, την Π.Ε. Καστοριάς, το Δήμο Καστοριάς, το Δήμο Άργους Ορεστικού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς
Τα Μουσικά Σχολεία, που έχουν δηλώσει φέτος συμμετοχή είναι: Μουσικό Σχολείο Άρτας, Μουσικό Σχολείο Δράμας, Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, Μουσικό Σχολείο Καστοριάς.
Για εφέτος η Μουσική Άνοιξη αντλεί έμπνευση από την πολιτισμική κληρονομιά της Καστοριάς και εστιάζει στα περίφημα Αρχοντικά της. «Δοξάτος» ονομάζεται ο επίσημος χώρος υποδοχής των καστοριανών αρχοντικών, ο οποίος ήταν πάντοτε ανοιχτός για τους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους του οικοδεσπότη, σε γιορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο Δοξάτος λοιπόν θα ζωντανέψει και πάλι από τις μελωδίες και τους ήχους των μουσικών συνόλων που θα βρεθούν σε αυτόν τον ξεχωριστό χώρο, ο οποίος μπορεί να έρχεται από το παρελθόν, ωστόσο θα λειτουργήσει ως πεδίο και γέφυρα σύνδεσης του χθες με το σήμερα. Η μαγεία της μουσικής θα αλλάξει τα χωροχρονικά δεδομένα και θα ενώσει το Σήμερα με το Χθες και το Αύριο.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

2ο Φεστιβάλ «Μουσική Άνοιξη» από το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς (πρόγραμμα)

 

 

Back to top button