Καστοριά

“Αποχαιρετήσαμε τον Ηλία Τσακλίδη. Όχι όμως το ήθος που μας δίδαξε”

Μια σπουδαία φωνή, ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, ένας λαμπρός δάσκαλος.
Του ανατέθηκε ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι από τον ένθετο δίσκο του βιβλίου “Ο Ποιητής εις την Πόλιν, Αθανάσιος Χριστόπουλος”.
Διέθεσε το τεράστιο ταλέντο του και την πλούσια εμπειρία του στη μουσική γραφή του Νικηφόρου Καντουνιάρη και στις οδηγίες των “Εν Χορδαίς”.
Έπειτα από αλλεπάλληλες πρόβες και πολλές ώρες στο στούντιο πάλεψε να πετύχει αυτό και και μόνο που ήθελε ο Καστοριανός ποιητής μας.
Ούτε στιγμή, ούτε ίχνος από το σπουδαίο Εγώ του δεν έγινε εμφανές κατά τη διάρκεια της δύσκολης εκείνης ηχογράφησης που κατέληξε σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Γιατί έτσι λειτουργεί ο καλλιτέχνης. Καλλιεργεί και διαθέτει τα χαρίσματά του για την επίτευξη ενός συλλογικού έργου με στόχο την αγωγή της ψυχής των περισσοτέρων. Αφήνοντας στην άκρη την καινοτομία, τον εντυπωσιασμό, τον εγωισμό.
Η συνεργασία μας στον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς “Μύησις” ήταν για μένα ένα μάθημα. Όπως και η απέραντη ευγένειά του, η καλοσύνη του και η αγάπη που έδειχνε σε όποιον καθόταν μαζί του, έστω και για λίγο, έστω και τυχαία. Θα μας λείψουν οι τόσο όμορφες ιστορίες του.
Αποχαιρετήσαμε τον Ηλία Τσακλίδη. Όχι όμως το ήθος που μας δίδαξε.
Κώστας Μητράκας

Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Τσακλίδης

 

 

 

Back to top button