Καστοριά

“Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού”: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Καστοριάς,


Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις με στόχο την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού ως φυσικού πόρου και των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης και την προστασία της ενιαίας διαχείρισης του κύκλου του νερού ενάντια στην εμπορευματοποίηση.
Η αδιάλειπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης είναι ζωτικό και θεμελιώδες, ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα. Η ιδιωτικοποίησή τους, παραβιάζει το Σύνταγμα και είναι καταφανώς ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας.
. Το Νερό αποτελεί δημόσιο, κοινωνικό αγαθό και η καθολική, αντίθετη και αδιάλειπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης είναι αδιαπραγμάτευτη.

Οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε κάθε περίπτωση ιδιωτικοποίησης του νερού και διάσπασης της ενιαίας διαχείρισης του κύκλου του νερού, όποια μορφή κι αν αυτή παίρνει άμεση ή έμμεση θα επιφέρει ακόμη περισσότερη μείωση των θέσεων εργασίας και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων. Προσθέτουμε εδώ την αύξηση τιμολογίων, την χειροτέρευση στην ποιότητα του νερού και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη να μην επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αυτού αγαθού.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ’ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

Back to top button