ΑθλητικάΚαστοριά

Στα «σκαριά» νέο υπερσύγχρονο ΔΗΝΑΚ

Εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης» η μελέτη του έργου
Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός μεγάλου, ουσιαστικής σημασίας, έργου του Δήμου Καστοριάς, το οποίο θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την περιοχή μας, έγινε με την ένταξη της μελέτης του εκσυγχρονισμού και της επέκτασης των εγκαταστάσεων του Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με το ποσό των 620.000 ευρώ.
🛠Η πρόταση περιλαμβάνει την ανάπτυξη στην είσοδο της πόλης ενός μεγάλου πολυχώρου αθλητισμού και αναψυχής, σε έκταση 14 στρεμμάτων, με τη δημιουργία:
👉Λεμβαρχείου 900 τ.μ.
👉Κωπηλατηρίου 515 τ.μ.
👉Αναψυκτηρίου 500 τ.μ.
👉Πισίνας για την αναψυχή των κατοίκων 800 τ.μ. με περιμετρική κατασκευή που της επιτρέπει να λειτουργεί σαν ανοικτή ή κλειστή, κατά περίπτωση
👉Τέντας – υποστέγων 900 τ.μ., μπροστά από το χώρο του λεμβαρχείου για την ημι-υπαίθρια στέγαση λεμβών ή τη μετατροπή του χώρου για ανάγκες εξυπηρέτησης εκδηλώσεων
👉Περιλαμβάνεται, επίσης, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με τη δημιουργία εσωτερικού και εξωτερικού χώρου στάθμευσης, επιφάνειας 2.500 τ.μ. και υπαίθριων χώρων άθλησης, επίσης 2.500 τ.μ.
Στόχοι του έργου είναι:
🎯Η καλύτερη και αρτιότερη διοργάνωση Πανελλαδικών και Διεθνών αγώνων
🎯Η σύνδεση του Ναυταθλητικού Κέντρου με τον κοινωνικό ιστό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και με τους Ομίλους του Δήμου που δραστηριοποιούνται στη λίμνη (ΝΟΚ, ΝΟΜ, Ιστιοπλοϊκός κτλ)
🎯Η προβολή της πόλης της Καστοριάς και της λίμνης της, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας
🎯Η χρήση μέρους των εγκαταστάσεων του Κέντρου από τον Δήμο, προς όφελος και ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης, κατά τη διάρκεια όλης της υπόλοιπης περιόδου (εκτός της αγωνιστικής και αυτής της προετοιμασίας)
📌Η ένταξη του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν ένας μεγάλος στόχος της Δημοτικής Αρχής και για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, συναντήθηκε αρκετές φορές με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος είναι υπεύθυνος του «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της μελέτης, που είναι απαραίτητη ώστε σε δεύτερη φάση να προχωρήσει η κατασκευή του.
🖇«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Πέτσα, ο οποίος αντιλήφθηκε το πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού και του τουρισμού της Καστοριάς και υπέγραψε την ένταξή του. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να εκπονηθεί γρήγορα η μελέτη, για να εξευρεθεί στη συνέχεια το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κατασκευή έργου, που πραγματικά θα δώσει μια νέα πνοή στην πόλη μας, αλλά και σε όλο τον Δήμο», σημείωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

 

 

 

Back to top button