Ελλάδα

Τέλος στις ΜΕΘ Covid μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Αλλάζει η διαχείριση των ασθενών με κορονοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πλέον οι εντατικές στα νοσοκομεία δεν θα διαχωρίζονται σε covid-19 και non covid, έτσι οι ασθενείς με κορονοϊό δεν θα απομονώνονται από τους υπόλοιπους. Από εδώ και στο εξής, οι ασθενείς με κορονοϊό θα νοσηλεύονται σε όλες τις ΜΕΘ, όπως συμβαίνει και για άλλα νοσήματα.

Οι ειδικοί προχώρησαν σε αυτή την εισήγηση την οποία δέχτηκε το Υπουργείο Υγείας, με δεδομένο ότι έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού, ενώ υπάρχει δυνατότητα φαρμακευτικής κάλυψης των ασθενών με εύρος σκευασμάτων κατά τη νοσηλεία τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την οποία συζητήθηκε και το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων έναντι του κορονοϊού για το διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας.

Μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ζήτησαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο της μη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους εργαζομένους των μονάδων υγείας, που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Η πρόταση πυροδότησε ενστάσεις με αποτέλεσμα το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων στα νοσοκομεία να συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις σχετικές αλλαγές αναμένεται να δημοσιευθεί την Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση | ertnews.gr

Back to top button