Υλικά:
300 γρ τόνο κονσέρβα στραγγισμένο (δεν έχει σημασία αν είναι σε λάδι, ή άλμη)
1 κούπα κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 κούπα ελιές ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό ντομάτας
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κουτάλι μουστάρδα έτοιμη
χυμό από 1 λεμόνι
πιπέρι και αλάτι κατά βούληση
500γρ μακαρονάκι κοραλάκι, ή ο, τι άλλο μικρό μακαρόνι
Οδηγίες:
Αυτά είναι τα υλικά μας, φίλοι μου.
βάζουμε το μακαρονάκι μας να βράσει και εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα:
Βράζουμε το καλαμπόκι περίπου 10′ να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάτουμε την πιπεριά.
Μόλις σοταριστεί, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις ελιές και τον τόνο.
Προσθέτουμε και το καλαμπόκι.Σε χωριστό μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε όλα μαζί στο μείγμα του τόνου.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και έτσι ζεστά όπως είναι, ανακατεύουμε με τον τόνο.Τραβούν αμέσως όλες τις γεύσεις.
Διατηρούμε στο ψυγείο ως και 3 μέρες, αν περισσέψει και είναι το ίδιο νόστιμη.
Όπως βλέπετε, πραγματικά είναι και για μεζέ, αλλά και πολύ ωραίο γεύμα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!