ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Το ΚΚΕ Καστοριάς αποχαιρετά τον Σαμαρά Κύρο

Αποχαιρετάμε με θλίψη τον  σύντροφο Σαμαρά Κύρο που έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 97 ετών. Γεννήθηκε το 1926 στην Πολυκάρπη Καστοριάς, εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1944 και εκ τότε συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις στους σκοπούς του ΚΚΕ. Βασικό στέλεχος της ΕΠΟΝ τα χρόνια της κατοχής πριν διωχθεί από το αστικό κράτος.

Δοκιμάστηκε στις εξορίες και τις φυλακές για αρκετά χρόνια. Έμεινε όρθιος και αλύγιστος απέναντι στους διωγμούς, τη βία, τα βασανιστήρια του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων τους. Τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος.

Καθοριστική ήταν συμβολή του στην ανασυγκρότηση των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ το 1974 έπειτα από την 7χρονη δικτατορία. Αρχικά ως υπεύθυνος μιας ολιγομελής κομματικής ομάδας που συνεδρίαζε σε ένα μικρό γουναράδικο  και στην συνέχεια ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καστοριάς.

Το 1981 με άλλους 28 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στην αίθουσα δημαρχείου Άργους Ορεστικού ιδρύουν το παράρτημα Καστοριάς της ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ.

Την περίοδο της κρίσης 1989 – 1991 έδωσε τη μάχη ενάντια στη διάλυση του ΚΚΕ, στήριξε την προοπτική του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού.

Ήταν επαγγελματίας ψαράς και ασχολήθηκε ενεργά και στην συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου του.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του.

Back to top button