Πικαπ που δεν έπαιζε μουσική, αφού ήταν κούφιο για να κρύψει πιστόλι Μπερέτα., ήταν το δέμα που εντοπίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από Αμερικανούς πράκτορες και είχε προορισμό την Ελλάδα. Το είχε αγοράσει μέσω του σκοτεινού διαδικτύου ένας 30χρονος από τη Λαμία, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατηγορείται για αγορά όπλου μέσω του σκοτεινού διαδικτύου (dark web). Η πληρωμή που έκανε ήταν ηλεκτρονική και ανερχόταν στα 1.800 ευρώ.
«Με όπλο είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται αγορά όπλου από το σκοτεινό διαδίκτυο. Ο λόγος που γίνεται η αγορά μέσα από το dark web είναι ότι δεν αφήνει ίχνη. Η συναλλαγή γίνεται με κρυπτονομίσματα, άρα δεν αφήνει ίχνη», τόνισε ο αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων, Μανώλης Σφακιανάκης.
Στα άδυτα του σκοτεινού διαδικτύου υπάρχουν ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ όπλων όπου μπορεί κάποιος να βρει από το πιο φτηνό όπλο μέχρι το πιο ακριβό πολυβόλο, όμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι στρατοί. Όπως λένε οι πωλητές, παρέχουν ανωνυμία και ιδιωτικότητα.
Δεν δίνουμε ποτέ πληροφορίες σε σχέση με την ταυτότητα των αγοραστών. Δεν ψάχνουμε να δούμε εάν κάποιος αγοραστής διαθέτει άδεια οπλοκατοχής. Δεν χρειάζεται άδεια για να αγοράσετε όπλο, είναι ο κανόνας μεταξύ πωλητών όπλων.
Όπως διαπιστώνεται και στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει η ΕΡΤ, πουλάνε πιστόλια των 500 και των 700 δολαρίων, περίστροφα των 800 δολαρίων, Καλάσνικοφ των 1000 δολαρίων, Ούζι έναντι 1.100 δολαρίων και πολυβόλα που χρησιμοποιούνται σε πολέμους από 2.500 δολάρια και πάνω.
«Πρέπει να γνωρίζεις τις διαδικασίες για να μπεις μέσα στις σελίδες αυτές, και εκεί μέσα υπάρχει όλη η σκοτεινή εγκληματικότητα, βρίσκεις τα πάντα, σούπερ μάρκετ κακοποιών», είπε ο κ. Σφακιανάκης.